Kefīrs ar ogām
Sastāvdaļas:
- 200 ml kefīra;
- 2 ēdamkarotes kamas,
- 1 tējkarote veselu linsēklu,
- sauja dažādu ogu pēc izvēles - mellenes, avenes, jāņogas, zemenesl
- 1 tējkarote vijīga medus.
Pagatavošanas gaita:
- Bļodiņā lej kefīru (var izmantot jogurtu bez piedevām), pievieno kamu, linsēklas un ļauj vismaz 30 minūtes uzbriest.
- Kefīrā kamu un linsēklas var iemaisīt jau iepriekšējā vakarā un glāzi ievietot ledusskapī. Ja nav laika - dzēriens garšos labi arī pagatavots uzreiz.
- Pievieno ogas un pēc izvēles var papildināt ar tējkaroti medus.
- Var arī pievienot svaigas piparmētru vai bazilika lapiņas.
Komentē