Rūgteni salds kafijas kokteilis brīvdienu mundrumam

Virtuvē 19.novembris
 
Viktorija Kožemjakina
Brīvdienas ir īstais brīdis, kad pārsteigt savas un viesu garšas kārpiņas ar skaistu un gardu dzērienu. Dzērienu veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā rūgteni salda kokteiļa recepti ar gaisīgām kafijas putām.

Viktorija Kožemjakina

Sastāvdaļas:

1 porcijai

  • 1 ēdamk. šķīstošās kafijas;
  • 1 ēdamk. cukura vai medus;
  • 1 ēdamk. verdoša ūdens;
  • 50 ml piena;
  • 50 ml viskija ar kanēļa garšu (var aizstāt ar parastu viskiju vai degvīnu);
  • ledus;
  • kanēļa standziņas rotāšanai.

Pagatavošana:

  1. Ar piena putotāju, mikseri vai putojamo slotiņu saputo šķīstošo kafiju ar cukuru un ūdeni līdz stingrām putām. No sākuma var šķist, ka neputosies, bet vajag mazliet pacietības, putojot ilgāk, izdosies.
  2. Glāzē liec ledu, pielej viskiju, pa virsu uzlej pienu un virsū ar karoti uzliec saldās kafijas putas.
  3. Rotā ar kanēli un pasniedz.

Ideja: Kafijas putas var izmantot arī svētku desertu, kūku un citu ēdienu papildināšanai.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Šas būs feins, tik jāatmet latvju elki: "ledus" & "kanēlStangas rotāšanai". Ar karstPienu+ maltKanēli=jā. Dzērieniem jābūt karstiem, pat alum. Iznemot šampi. Bez kādiem tur peldošiem, izmakškerējamiem, spljaudāmiem neēdamiem gabaliem.

20.novembris Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija