
Sastāvdaļas:
1 porcijai
- 1 ēdamk. šķīstošās kafijas;
- 1 ēdamk. cukura vai medus;
- 1 ēdamk. verdoša ūdens;
- 50 ml piena;
- 50 ml viskija ar kanēļa garšu (var aizstāt ar parastu viskiju vai degvīnu);
- ledus;
- kanēļa standziņas rotāšanai.
Pagatavošana:
- Ar piena putotāju, mikseri vai putojamo slotiņu saputo šķīstošo kafiju ar cukuru un ūdeni līdz stingrām putām. No sākuma var šķist, ka neputosies, bet vajag mazliet pacietības, putojot ilgāk, izdosies.
- Glāzē liec ledu, pielej viskiju, pa virsu uzlej pienu un virsū ar karoti uzliec saldās kafijas putas.
- Rotā ar kanēli un pasniedz.
Ideja: Kafijas putas var izmantot arī svētku desertu, kūku un citu ēdienu papildināšanai.
Komentē 1
Šas būs feins, tik jāatmet latvju elki: "ledus" & "kanēlStangas rotāšanai". Ar karstPienu+ maltKanēli=jā. Dzērieniem jābūt karstiem, pat alum. Iznemot šampi. Bez kādiem tur peldošiem, izmakškerējamiem, spljaudāmiem neēdamiem gabaliem.