Cilvēkiem, kuri runā par jums aiz muguras, bet ir draudzīgi, parasti ir 7 īpašas iezīmes.

Tikt galā ar šādiem cilvēkiem var būt diezgan grūti, īpaši, ja viņu rīcība nesakrīt ar vārdiem, raksta hackspirit.com.

Tiek atzīmēts, ka ir saraksts ar īpašām iezīmēm, kas bieži izpaužas cilvēkos, kuri klātienē rīkojas draudzīgi, bet tenko aiz muguras. Šo pazīmju atpazīšana var palīdzēt orientēties attiecībās ar lielāku piesardzību un, iespējams, izvairīties no nepatikšanām.

Kā padarīt savu darbadienu efektīvāku, lasiet šeit.

Septiņas galvenās pazīmes, no kā jāuzmanās saziņā.

Mēdz pārmērīgi izsacīt komplimentus

Foto: pixabay.com

Viena no pirmajām pazīmēm ir pārmērīgi glaimi. Šie cilvēki bieži apber ar komplimentiem, dažreiz līdz tādam līmenim, ka tas šķiet nepatiesi. Tas ir viltīgs paņēmiens, lai sarunu biedrs nepamanītu patieso attieksmi. Taču, tiklīdz cilvēks ir neaizsniedzams, stāsts krasi mainās. Viņi var sagrozīt jūsu teikto, mazināt jūsu sasniegumus vai pat radīt nepatiesus stāstījumus par jums.

Izrādīt interesi par personīgajām lietām

Sākumā tas var šķist jauki - viņi vienmēr vēlas uzzināt par tavu dienu, plāniem, pārdomām par dažādiem jautājumiem. Šādu intensīvu interesi maldīgi varētu uztvert kā patiesas komunikācijas pazīmi.

Taču šāda neparastā zinātkāre bieži vien var būt brīdinājuma zīme. Lieta nav par sirsnīgām rūpēm vai draudzību, bet gan par to, ka šādi tiek vākti dati aizkulišu stāstiem. Viņi izmanto apgūto, lai radītu stāstus, pārspīlētu situācijas vai pat rosinātu drāmu, kad neesat blakus. Cita cilvēka dzīves detaļas ātri var kļūt par barību tenkām.

Bieži vien nonāk dramatisku notikumu centrā

Foto: pixabay.com

Viņu klātbūtnē vienmēr izvēršas kaut kāda drāma. Neatkarīgi no tā, vai tas ir strīds ar draugu, nesaskaņas darbā vai ģimenes nesaskaņas, viņiem vienmēr ir stāsts, ko pastāstīt, un viņi parasti atrodas darbības centrā.

Lai gan dzīve ir pilna ar kāpumiem un kritumiem, ja kāds pastāvīgi nonāk konfliktu vidū, tas var liecināt, ka viņš pārspīlē.

Tendence izplatīt baumas

Foto: Depositphotos

Interesants uzvedības fakts ir tāds, ka cilvēki, kuriem patīk tenkot vai izplatīt baumas, parasti nevar apstāties pat uz attiecību rēķina. Aizraušanās būt par informācijas kanālu var izraisīt atkarību.

Cilvēkiem, kuri runā aiz citu muguras, mēdz būt talants izplatīt baumas. Viņiem patīk koplietot “ekskluzīvu” informāciju neatkarīgi no tās precizitātes. Tas viņiem rada varas un svarīguma sajūtu savās sociālajās aprindās.

Viņi var dalīties stāstos par citiem cilvēkiem, bieži izpušķojot vai mainot faktus, lai iegūtu lielāku efektu.

Nav ilgstošas ​​draudzības

Ilgtermiņa draudzības veidošanai un uzturēšanai nepieciešama uzticība, cieņa un savstarpēja sapratne. Taču tiem, kas runā aiz muguras, bieži vien šo īpašību pietrūkst. Viņu sociālais loks bieži mainās.

Laika gaitā atklājas viņu patiesās krāsas, un draugi, kas kādreiz viņus atbalstīja, pamazām attālinās.

Ja pamanāt, ka kādam nav ilgu draudzību, tad tas var liecināt par viņa divkosīgo uzvedību. Nespēja uzturēt ilgstošas ​​draudzības nav tikai aizskaroša - tā ir zīme, ko nevajadzētu ignorēt.

Foto: pixabay.com

Bieži vien visam piekrīt

Vai tas ir labs draugs, kurš konsekventi piekrīt visam, ko sakāt, kurš novērtē viedokli, bet dīvainā kārtā tas varētu liecināt par cilvēku, kurš runā aiz muguras.

Tā ir taktika, ko izmanto, lai izvairītos no konfrontācijas vai saglabātu šķietamību. Jūsu klātbūtnē šādi cilvēki vēlas būt ideāli draugi.

Klusēšana tikšanās laikā nenozīmē, ka viņiem nav sava viedokļa. Jūsu prombūtnes laikā viņi var paust pilnīgi atšķirīgus uzskatus par jums vai jūsu apspriestajām tēmām.

Nekonsekventa uzvedība

Foto: pixabay.com

Vienu dienu viņš var būt jūsu labākais draugs, apveltot ar uzmanību un laipnību, bet nākamajā var rīkoties attālināti un savrupi. Šāda neparasta uzvedība var būt neticami mulsinoša. Viņu nekonsekvence ir saistīta ar viņu pašu iekšējiem satricinājumiem. Darbības un vārdi nesakrīt, jo tie mēģina balansēt starp draudzīgumu un sliktu lietu teikšanu aiz muguras.

Seku izpratne

Ir svarīgi atpazīt šīs īpašības un pasargāt sevi no iespējamā kaitējuma. Cilvēki, kuri runā aiz muguras, bet ir draudzīgi personiski, bieži saskaras ar savu nedrošību un grūtībām.

Viņi cīnās ar nepietiekamību, greizsirdību vai bailēm. Runāšana par citiem var radīt viņiem īslaicīgu pārākuma vai kontroles sajūtu.

Tas neattaisno viņu uzvedību, tāpēc ir svarīgi noteikt robežas un aizsargāt savu emocionālo labsajūtu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv