Ko vēl iesākt ar tēju: 11 pārsteidzošas tējas īpašības

Dzīvo gudri! 4.novembris 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Tēja spēj mūs pārsteigt ne tikai ar garšu un veselīgo īpašību bagātību. Izrādās, ka tēju un tās lapas var izmantot vēl daudzos neparastos veidos. Apskatīsim kādos!

Tēja noderēs arī:

1. Mājas uzkopšanas darbiem

Ar tējas palīdzību mājas uzkopšanas darbus var padarīt vieglākus un pat nedaudz interesantākus. Lai gan pirmais, kas iešaujas prātā ir tējas atstātie traipi, uzkopšanai jāizmanto izmantotas, sausas tēju lapas.

Izkaisi lietotas, sausas tējas lapas uz netīra paklāja un atstāj uz tā 10- 15 minūtes. Tad lapas uzsūc ar putekļu sūcēju un paklājs būs tīrs.

pixabay

Tāpar ar tēju var noņemt taukainus traipus no stikla un padarīt spodrākus logus vai spoguļus. Ar lietotu tējas maisiņu notīri traipus no stikla virsmas un tie acumirklī pazudīs.

2. Nepatīkamu smaku likvidēšanai

Tēju vari izmantot dažādu smaku likvidēšanai. Lietotus tējas maisiņus ievieto ledusskapī smakas noņemšanai. Iemaisi lietotas, sausas tējas lapas kaķa kastītē, lai novērstu smaku. Izžāvē zāļu tējas maisiņus un pievieno tos sauso ziedu dekorācijām, lai radītu telpās patīkamu aromātu.

pixabay

3. Spodrināšanai

Melnajā tējā esošie tanīni palīdzēs padarīt spodrāku koka grīdu. Tāpat to var izmantot mēbeļu pulēšanai. Iemērc tējā sausu lupatu un ar to noslauki vēlamo virsmu. Tēja pastiprinās koka krāsu un spīdumu.

pixabay

4. Pašsajūtai

Uz saulē apdegušas vai iekaisušas ādas liec mitrus tējas maisiņus, kas atvieglos ādas stāvokli. Tāpat tējas maisiņi lieliski palīdzēs uztūkušu acu gadījumā - aukstus, mitrus tējas maisiņus liec uz acīm un tie noņems uztūkumu un mazinās sāpes.

Tēja palīdzēs arī tad, ja ir iekaisušas smaganas. Ja pa rokai nav zobu bakstāmais, pagatavo sev mutes skalojamo līdzekli no piparmētru tējas, kurai pavisam nedaudz pievienota sāls.

pixabay

5. Skaistumam

Izskalo matus ar nesaldinātu tēju un ļauj tiem kādu brītiņu žūt. Tad tos vēlreiz izskalo ar ūdeni un mati kļūs daudz veselīgāki un spodrāki. Sejas ādu vari uzlabot, to skalojot ar zaļo tēju.

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija