Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vēlēšanu aploksnēs atrastas vairākas naudaszīmes ar oriģināliem uzrakstiem

11.Saeimas vēlēšanu aploksnēs atrastas vairākas naudaszīmes, un vēlētāji nav skopojušies arī ar uzrakstiem un oriģināliem veltījumiem uz tām.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sekretārs Kārlis Kamradzis pavēstīja, ka Cēsu novadā 362.iecirknī atrasta aploksne ar uzrakstu "Stipendija oligarhiem" un tajā ielikts arī viens lats.

Oriģināls vēstījums bijis kādam vēlētajam, kurš balsojis Iecavā, – viņš veltījis 20 latu Aivaram Lembergam par "viņa mūža lielo ieguldījumu aktiermākslā".

Savukārt Jūrmalas 209.vēlēšanu iecirknī urnā atrasta viena ASV dolāra banknote ar uzrakstu "Man kauns par valdību, tāpēc maucu uz ārzemēm!". Kāds vēlētājs, kas balsojis Jūrmalas 213.iecirknī, kandidātam no "Saskaņas centra" Andrejam Elksniņam veltījis 10 latu banknoti.

Aizkraukles novadā 267.iecirknī atrasti pieci lati ar uzrakstu "Aldis Stepe manam pensiju fondam", Liepājas 239.vēlēšanu iecirknī pieci lati urnā iemesti kopā ar Zatlera Reformu partijas biļetenu, bet Liepājas 240.vēlēšanu iecirknī biļetenam pievienota ieslodzītā J.Maļinovska vēstule 11.Saeimai.

Vēlētāji iemetuši arī naudaszīmes bez uzrakstiem. Vestienas vēlēšanu iecirknī urnā iemestie pieci lati ieskaitīti valsts kasē budžeta deficīta segšanai, arī Jūrmalas 220.vēlēšanu iecirknī atrasti pieci lati.