Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Tiesās pasažieri par Aizkraukles ceļu policista iekaustīšanu un apvainošanu

Zemgales tiesas apgabala prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par pretošanos Aizkraukles ceļu policistam un tā apvainošanu apsūdzēts kāds krieviski runājošs pasažieris.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne aģentūru BNS informēja, ka prokurors Pāvels Sondors Aizkraukles rajona tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts pēc trīs Krimināllikuma pantiem ‒ par huligānismu, pretošanos varas pārstāvim un neslavas celšanu.

Saskaņā ar apsūdzību policists Aizkraukles novadā par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu apturējis automašīnu. Kamēr rakstīts protokols, automašīnā sēdošais pasažieris, huligānisku motīvu vadīts, iejaucies policista un vadītāja sarunā, traucējot likumsargam pildīt savus dienesta pienākumus.

Turpinot huligāniskas darbības, apsūdzētais izkāpis no automašīnas un turpinājis agresīvi uzvesties, līdz policists bija spiests telefoniski izsaukt papildspēkus.

Lai arī apsūdzētais izlicies, ka nepārvalda latviešu valodu un runājis krievu valodā, prokurors uzskata, ka ar lietas materiāliem pierādīts, ka apsūdzētais pārvalda latviešu valodu. Saskaņā ar apsūdzību policistam agresīvā pasažiera savaldīšanā nodarīti miesas bojājumi.

Apsūdzētais savu vainu neatzīst.

Jau ziņots, ka šis gadījums izraisīja plašu sabiedrības ievērību, jo pasažieris notikušo bija uzfilmējis un videomateriāls ikvienam bija aplūkojams internetā.

Videomateriālā redzams, ka spēkrata pasažieris, policistam nepārtraukti spalgā balsī atgādināja, ka viņš nesaprot latviski, un lika likumsargam runāt krieviski. Arī šoferis sacīja, ka neprotot latviski. Policists pieprasījis personu apliecinošu dokumentu, taču pasažieris turpināja malt, ka viņš nesaprot latviski un lai policists runājot krieviski.

Policists atgādināja, ka latviešu valodu vajagot iemācīties, ja reiz dzīvojot šajā valstī, savukārt šoferim viņš norādīja, ka tulku nav pienākums nodrošināt, jo šoferis nav ārvalstnieks.

Pēc šādas sarunas policists devās uz savu automašīnu, bet filmētājs viņam sekoja. Uz to policists reaģē ar vēl vienu lūgumu uzrādīt personu apliecinošo dokumentu. Pasažieris arī tagad turpināja paziņot, ka neko nesaprotot, un prasīja runāt krieviski. Policists centās treniņbiksēs tērpto pasažieri aizturēt, notika grūstīšanās, kuras laikā policistam pat tika iesists pa degunu.

Šī ir viena no lietām, kuru augusta beigās nolaupīja no prokuratūras seifa. Lieta gan vēlāk tika atjaunota.