Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Apbalvos Rīgas izcilākos skolotājus un labākos skolēnus

Ceturtdien, 29.septembrī, Melngalvju namā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane pasniegs Zelta pildspalvas Rīgas labākajiem skolotājiem un Zelta stipendijas – uzcītīgākajiem skolēniem.

Rīgas pašvaldība tradicionāli, sagaidot Skolotāju dienu, sumina izcilākos skolu pedagogus un labākos skolēnus. Šogad pašvaldība atzinību izteiks jau sešpadsmito gadu pēc kārtas.

Balva „Zelta pildspalva” tika dibināta, lai izteiktu atzinību Rīgas pedagogiem par ieguldījumu skolēnu mācību un audzināšanas darbā. Katru gadu skolas padome, skolēnu pašpārvalde un skolas vecāku padome var izvirzīt vienu pretendentu nominācijai „Zelta pildspalva”. Šogad Zelta pildspalvu saņems 15 skolotāji. Savukārt Zelta stipendijas piešķir skolēniem par sasniegumiem centralizētajos eksāmenos, kā arī par dalību dažādu mācību priekšmetu olimpiādēs, konkursos, starptautiskajos pasākumos. Stipendija ir vienreizēja un tā ir 800 latu liela. Šogad Zelta stipendiju saņems 18 Rīgas labākie skolēni.