Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Reģionos \ Sigulda

Reiņa trasē sezona nebeidzas

Siguldas sporta un atpūtas objektiem ir viena saistoša īpašība – sezona tur nebeidzas – gan ziemā, gan vasarā Siguldā var gūt veldzi no dabas un prieku no kustībām.

Vasarai un ziemai, sportistam un ierēdnim

Reiņa trase ir viena no vecākajām kalnu slēpošanas trasēm, kas nu jau apaugusi ar deviņu bedrīšu golfa laukumu, mājīgu kafejnīcu, hoteli, pirti, kluba māju, vasaras un ziemas sporta inventāra nomu. Izstrādāti arī velomaršruti, kas ved pa Gaujmalas pievilcīgākajām vietām, iekārtota veiklības un drosmes pārbaudes trase Meža Reinis.

Trases saimnieks Olavs Legzdiņš ir gandarīts, ka Reiņa trase attīstās un pilnveidojas – ik gadu klāt nāk kāds jaunums, kas dod arvien plašākas iespējas aktīvai atpūtai gan individuāli, kopā ar ģimeni vai draugu un kolēģu kompānijā. Atbraucot uz Reini, var spēlēt golfu, volejbolu, sarūpēt lielisku pikniku un cept desiņas, braukt ar velosipēdiem vai doties izbraucienā pa Gauju ar kanoe laivām. Vakarā ērti atlaisties dīvānā pie glāzes vīna vai izkarsēties pirtī.

Šogad uzbūvēta tā sauktā kluba māja, kurā var rīkot plašākus banketus, seminārus vai jebkuru citu pasākumu, kur svarīga estētiska vide, ērti pieejama ēdināšana, naktsmītnes un papildu aktivitāšu infrastruktūra un inventārs. Olavs Legzdiņš stāsta: «Aizvien vairāk Reiņa trases komplekso pakalpojumu klāstu izmanto dažādi uzņēmumi – tiek rīkoti semināri, kolektīvu stiprināšanas komandu spēles, kurās tiek apvienota teorija ar praktiskajām nodarbībām. Esam iesnieguši projekta pieteikumu ES atbalstam, lai nākamvasar varētu uzbūvēt divas mājiņas – katru ar desmit gultasvietām. Tad būsim pilnvērtīgs komplekss, kurā vienlaikus varēsim izmitināt, nodarbināt un izklaidēt 50 viesu.»

Atvasara vēl pilnā sparā, bet jau tagad tiek aktīvi domāts, kā nodrošināt ziemas sporta trases un inventāru – jaunā kluba māja pārtaps par inventāra nomas māju, tostarp kalna un distanču slēpēm un sniega dēļiem. Jau trīs gadus darbojas bērnu slēpošanas skoliņa.

Tāpat kā iepriekšējos gados, Reiņa trasē notiks gan pašmāju, gan starptautiskas sacensības dažādos ziemas sporta veidos.

Visam pāri – golfs

Golfa popularitāte Latvijā pieaug – šogad Reiņa trasē golfa pamatus apguvuši un Zaļās kartes saņēmuši 60 jauno golferu. Protams, ne visi viņi kļūs par pastāvīgajiem golfa spēlētājiem, taču pirmos iespaidus viņi ir ieguvuši.

Palielinājies arī pastāvīgo spēlētāju skaits, tostarp dažādu turnīru dalībnieki. Jau otro reizi šogad norisinājās Siguldas novada domes atbalstītais Sigulda Open 2011, kura noslēgums notika 10. septembrī. Fināla turnīrā piedalījās kopā 27 dalībnieki, kas godam veica 18 bedrīšu garu spēli. Jāatzīmē, ka visu turnīru laikā kopā spēkus mērojuši 35 dalībnieki. Papildus šim fināla turnīram tika ieskandināta arī Jaunā Reiņa trases Golfa kluba māja, kurā tika baudītas svinīgas pusdienas un sirsnīgas runas teica gan Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics un Reiņa trases saimnieks Olavs Legzdiņš, gan titulētie dalībnieki. Golfa sezonas noslēgums paredzēts 15. oktobrī ar sadraudzības kausu starp Salienas golfa laukuma spēlētājiem un Reiņa trasi.

Olavs Legzdiņš neslēpj, ka Reiņa golfa trasi ir iecienījuši arī ārzemnieki, kam šeit patīk ne tikai interesantais un sarežģītais golfa laukums, bet arī iespēja aktīvi atpūsties, izmantojot velosipēdus, pastaigas un apskatot tūrisma objektus.

Reinī vienmēr ir pieejami instruktori, kas palīdz pārvarēt bailes un iemāca pirmās iemaņas tiem, kuri nolēmuši izmēģināt spēkus golfā vai nobraucienā ar dēli vai slēpēm no kalna. Jāatzīmē, ka šogad golfa turnīra ietvaros tika noteikts arī labākais golferis starp kalnu slēpotājiem. Varbūt ziemā tiks noteikts labākais slēpotājs starp golferiem?