Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

Dombrovskis pieļauj, ka jaunais "airBaltic" vadītājs varētu būt zināms jau šonedēļ

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pieļauj, ka jaunais Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" vadītājs varētu būt zināms jau šonedēļ.

Viņš trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" teica, ka Satiksmes ministrijai ir uzdots meklēt jauno vadītāju - tam jābūt jomas profesionālim ar starptautisku pieredzi. Optimālā scenārijā jaunais kompānijas valdes priekšsēdētājs varētu tikt apstiprināts jau ceturtdien, 29.augustā, akcionāru sapulcē.

"Pašreiz satiksmes ministram ir dots uzdevums atrast kandidātus gan valdei, gan padomei. Satiksmes ministrs pie tā pašreiz strādā," teica Dombrovskis uzsverot, ka "airBaltic" jaunajam valdes priekšsēdētājam ir jābūt pieredzējušam profesionālim ar starptautisku reputāciju, kurš apņemtos pārskatāmā laika periodā nodrošināt kompānijas rentablu darbu.

Jautāts, vai jaunais vadītājs varētu būt zināms šonedēļ, premjers prognozēja, ka tā tas būs optimālā scenārijā.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" valdes priekšsēdētājam un līdzīpašniekam Bertoltam Flikam būs jāatstāj kompānijas vadība. Tas ir viens no nosacījumiem, lai valsts piedalītos "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanā. Arī Fliks jau publiski paziņojis, ka ir gatavs atkāpties, ja kompānijai tas nāks par labu.

Valdība otrdien nolēma, ka ir gatava ieguldīt "airBaltic" pamatkapitālā 57,6 miljonus latu, un, ja otrs privātais akcionārs "Baltijas aviācijas sistēmas" piekritīs visiem nosacījumiem, vienošanās par pamatkapitāla palielināšanu varētu tikt parakstīta jau šonedēļ.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".