Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Jauno sezonu kino "Splendid Palace" atklās ar "Faustu" no Londonas Karaliskās operas

Jauno operas un baleta sezonu kino "Rīga/Splendid Palace" atklās trešdien, 28. septembrī, ar tiešraidi no Londonas Karaliskās operas ("Royal Opera House") – Šarla Guno operu "Fausts", informē SIA "Rīgas nami" pārstāve Aiga Millere.

Oktobrī uz lielā ekrāna būs skatāms Aleksandra Glazunova balets "Raimonda" ar solistiem Massimo Murru un Oļesju Novikovu galvenajās lomās, datums gan vēl tiks precizēts.

Savukārt 7.decembrī paredzēta sezonas atklāšana Milānas "La Skala" ("Teatro alla Scala"), kur operas cienītājiem būs iespēja tiešraidē vērot Volfganga Amadeja Mocarta operu "Dons Žuans". Lomās būs Anna Netrebko un Elīna Garanča.

8.decembrī tiešraidē no Parīzes Nacionālās operas ("Opera National de Paris") tiks translēta itāliešu komponista Džuzepes Verdi opera "Likteņa vara", 15.decembrī no Londonas Karaliskās operas būs skatāms Pētera Čaikovska balets "Apburtā princese", bet 27.decembrī tiešraidē no Barselonas Liceu teātra ("Gran Teatre del Liceu") uz lielā ekrāna operas mīļotājiem būs iespēja vērot Gaetano Doniceti operu "Linda Di Šamonī".

Jau nākamgad – 2.februārī – kino "Rīga" apmeklētājus priecēs tiešraide no Parīzes Nacionālās operas ar Žila Masnē operu "Manona", bet 13.martā Džakomo Pučīni daiļrades cienītāji varēs baudīt operu "Bohēma" tiešraidē no Barselonas Liceu teātra.

22.martā interesenti varēs noskatīties Sergeja Prokofjeva baleta "Romeo un Džuljeta" tiešraidi no Londonas Karaliskās operas, 17.aprīlī – Džuzepes Verdi operu "Rigoleto", bet maijā uz kino "Rīga" lielā ekrāna būs skatāma Franko Alfano opera "Sirano de Beržeraks".

16.maijā vērienīgu dejas sniegumu publikai demonstrēs arī mākslinieki Ferdinanda Herolda baletā "La Fille mal gardée" tiešraidē no Londonas Karaliskās operas, bet jūlijā tiešraidē varēs noskatīties Riharda Štrausa operu "Arabella".