Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Grupa "Iļģi" aicina uz 30 gadu jubilejas koncertu

3. decembrī "Palladium” koncertzālē grupai „Iļģi” 30 gadu jubilejas koncerts.

Klausītājiem būs iespēja dzirdēt daudzpusīgu programmu, sākot no rāmām, instrumentāli intravertām melodijām līdz dzīvesprieku raisošiem, enerģiskiem latviešu dančiem. Muzikālo piedzīvojumu saviem klausītājiem “Iļģi” veidos kopā ar draugiem un bijušajiem dalībniekiem - Zani Šmiti, Birutu Ozoliņu, Miku Čavartu, Arnoldu Kārkli, Juri Riekstiņu, Juri Kroiču, Jāni Abenu u.c.

„Iļģi” ir unikāla mūzikas grupa Latvijā, kas bez pārtraukuma radoši darbojusies 30 gadus. Smeļoties iedvesmu no latviešu folkloras, tā radījusi pati savu, oriģinālu mūziku, paverot klausītājiem durvis uz līdz tam nezināmu muzikālu pasauli; izglītojusi un pietuvinājusi latviešu senākās mūzikas izpratnei ne vienu paaudzi vien. „Iļģi” tulkojuši seno, aizmirsto valodu - mūsdienīgi, izmantojot savam laikam drosmīgus muzikālus paņēmienus. „Iļģus” uzskata par postfolkloras stila izveidotājiem Latvijā.

Grupai "Iļģi” ir ierakstīti 12 albumi, no kuriem 2006.gadā izdotais “ Ne uz vienu dienu” guvis plašu starptautisko profesionālo atzinību, ierindojoties WMCE (World Music Chart Europe) augstajā 2.vietā. Tas ir nozīmīgākais sasniegums starp grupas pārstāvētā žanra māksliniekiem Baltijā. „Iļģi” regulāri koncertē ārzemēs, pārstāvot Latviju dažāda mēroga mūzikas forumos. Grupas dalībnieki ir Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks, Egons Kronbergs un Mārtiņš Linde.