Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Reģionos \ Saldus

Brocēnu novada iedzīvotājus neapmierina pagaidu militārais tilts

© Gatis Dieziņš (Rekrutēšanas un Jaunsardzes centrs)

Vairāki Brocēnu novada iedzīvotāji sūdzas, ka Lielcieceres ielā uzstādītais pagaidu militārais metāla tilts nav piemērots privātajam autotransportam, savukārt pašvaldība norāda, ka tas esot vienīgais risinājums, jo pašvaldībai neesot pietiekami daudz līdzekļu.

Brocēnu novada pašvaldības priekšsēdētājs Arvīds Mēters aģentūrai BNS uzsvēra, ka metāla tilts ir vienīgais risinājums, jo pašvaldībai citam neesot līdzekļu. Otrdienas vakarā uzstādītais tilts gan pagaidām vēl nav sagatavots autotransporta kustībai, jo vēl ir jānostiprina tilta gali, kā arī jāuzstāda ceļazīmes.

"Tas, cik ātri tilts būs sagatavots, ir atkarīgs no būvniekiem, un pēc visu nepieciešamo darbu veikšanas tilts būs derīgs sabiedriskajam transportam, kā arī privātajām automašīnām," apgalvoja Mēters.

Kamēr tilts vēl nav sagatavots lietošanai, iedzīvotāji var arī turpmāk izmantot aptuveni desmit kilometru garo apkārtceļu, informēja Mēters.

Savukārt vairāki Brocēnu iedzīvotāji aģentūrai BNS pauda sašutumu par uzstādīto tiltu, jo uz tā uzbraukt ar mazu automašīnu ir riskanti. Arī karavīra vadītajam džipam, kas otrdien izmēģināja tiltu, neklājās viegli pārbraukt tam pāri. Iedzīvotāji bažījas ne vien par savu drošību, braucot pāri tiltam, bet arī satiksmes autobusu pasažieru drošību, jo tiltam nav margu. Bažas raisa arī gaidāmais apledojums ziemā.

Tilts sastāv no divām savstarpēji atdalītām metāla sliedēm. Attālums starp abām sliedēm ir aptuveni metrs.

Savukārt 3.Zemessardzes novada štāba pārstāve Kristiāna Štrāle aģentūrai BNS pastāstīja, ka par tiltlicēja piemērošanu autotransporta braukšanai atbildīga ir pašvaldība, bet Zemessardzes ziņā bija tikai tiltlicēju uzlikt. Ja attālums starp braukšanas sliedēm ir par platu, tas jāaizpilda pašvaldībai.

Viņa atzina, ka tiltlicējs līdz šim izmantots tikai armijas transporta vajadzībām, bet Brocēnos pirmo reizi tas lietots arī civilajām vajadzībām.

Paredzēts, ka militāro metāla tiltu izmantos līdz decembra sākumam, un tad lems par citu risinājumu.

Pagaidu tilts uzstādīts, jo vasaras lietusgāzes izskaloja ceļu Brocēnu novadā, postījumi nodarīti arī vairākiem ceļiem Saldus novadā.