Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Jauno raidījumu LTV par politiku varētu vadīt Rēders; piesakās arī Meļņiks

Latvijas Televīzija (LTV) patlaban risina sarunas ar žurnālistu Gundaru Rēderu par jauna raidījuma veidošanu par politiku, žurnālistiem trešdien apliecināja Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots. Tas būšot diskusijas raidījums ar politiķiem.

"Mums ir ieilgušas sarunas ar Jāni Domburu, tāpēc mums nav tikai viens raidījums, bet jāmeklē iespējas piedāvāt dažāda spektra raidījumus. Esam uzrunājuši Gundaru Rēderu, kurš varētu būt viens no šāda raidījumu vadītājiem," žurnālistiem trešdien pastāstīja Kots.

Dombura iespējas atgriezties LTV viņš nekomentēja. "Mēs vēlējāmies pagarināt esošo līgumu par "Kas notiek Latvijā?" veidošanu, bija iespēja noslēgt jaunu līgumu par līdzīga raidījuma veidošanu, piedāvāt intervijas tipa raidījumu, taču no autora esam saņēmuši ziņu, ka viņš grib runāt par pagātni, tostarp esam saņēmuši advokāta pretenziju par iepriekšējā līguma neizpildi," apstākļus klāstīja LTV ģenerāldirektors.

Savukārt žurnālistu diskusijas vadīšanai esot pieteicies Romāns Meļņiks, informēja Kots un norādīj, ka televīzija ir atvērta arī citiem pretendentiem. Esot jāpiesakās pie kanāla vadības. Meļņiks ir laikraksta "Diena" valdes loceklis, bijušais Tautas partijas dibinātāja Andra Šķēles preses sekretārs un žurnālists.

Jau vēstīts, ka LTV no ētera pazuduši divi raidījumi par sabiedrībā aktuālām politiskām un ekonomiskajām norisēm ‒ žurnālistu diskusija "Skats no malas", kuras vadītājs Kārlis Streips atlaists, bet raidījums likvidēts, kā arī Jāņa Dombura vadītais publisko debašu raidījums "Kas notiek Latvijā?".