Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

Kinorežisoram Streičam plāno piešķirt Ministru kabineta balvu

Kinorežisoram Jānim Streičam un vēl vairākiem ievērojamiem cilvēkiem plānots piešķirt Ministru kabineta balvu. Par balvas piešķiršanu otrdien lems valdība.

Streičs apbalvojumu pelnījis par izcilu devumu Latvijas kultūrā profesionālā un mākslinieciskā līmenī, risinot nacionālo tēmu kinomākslā, kā arī aktīvu darbību, izstrādājot koncepcijas valsts prioritāro programmu "Letonika" un "Nacionālā identitāte" īstenošanai.

Balvu paredzēts piešķirt arī Rundāles pils muzeja direktoram Imantam Lancmanim par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu Rundāles pils muzeja izveidošanā, vēsturiskā mantojuma izpētē un saglabāšanā un Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētājam Valteram Nollendorfam par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas vēsturiskās atmiņas saglabāšanā, popularizējot zināšanas un veicinot izpratni par Latvijas vēsturi Latvijā un ārvalstīs.

Apbalvot paredzēts Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri selekcionāru Jāni Rukšānu par nozīmīgu ieguldījumu selekcijas darbā un sīpolpuķu kolekciju veidošanā, kā arī Latvijas vārda popularizēšanā pasaulē.

Savukārt Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķim, Latvijas Organiskās sintēzes institūta Fizikālorganiskās ķīmijas laboratorijas vadītājam, RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes profesoram habilitētajam ķīmijas doktoram Edvardam Liepiņam apbalvojumu plānots piešķirt par jaunas ar kodolmagnētiskās rezonanses spektroskopiju saistītas zinātnisko pētījumu jomas iedibināšanu Latvijā un Kodolmagnētiskās rezonanses centra izveidošanu.