Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

''Dinamo'' šodien pēc revanša pret ''Lev''

Šovakar otro uzvaru pēc kārtas centīsies gūt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'', kas jaunieguvuma čehu uzbrucēja Jakuba Šindela debijā savu skatītāju priekšā otro reizi sezonā tiksies un mēģinās revanšēties Slovākijas klubam Popradas ''Lev''. Spēles sākums pulksten 19:30, tiešraide LTV7 un ''Viasat Sport Baltic'' ekrānos.

Svētdien Rīgas ''Dinamo'' beidzot izdevās pārtraukt sešu zaudējumu sēriju - viesos ar 7:1 tika sagrauta KHL pēdējo vietu ieņemošā Čehovas ''Vityaz''. Līdera cienīgu sniegumu nodemonstrēja rīdzinieku kapteinis Sandis Ozoliņš, gūdams komandas pirmos divus vārtus un ievadīdams ofensīvu, kas aizveda līdz panākuma. Viņam arī rezultatīva piespēle un kautiņš, aizstāvot partneri aizsardzībā - Oskaru Cibuļski. Tādējādi Ozoliņš atzīmējies ar ļoti savdabīgu sasniegumu - Gordija Hova hat-trick.

Šovakar priekšā mēģinājums aizsākt uzvaru sēriju - pretī tikai vietu augstāk esošā debitante Popradas ''Lev'', kam pirmajā duelī piedzīvots nepatīkams zaudējums. 26. septembrī, neskatoties uz izdarītajiem 25 metieniem, nācās pirmo reizi sezonā palikt sausā un piedzīvot zaudējumu savā laukumā ar 0:2. ''Lev'' tā bija pirmā uzvara komandas vēsturē.

Šobrīd 10 aizvadītajās spēlēs Slovākijas kluba kontā trīs uzvaras pamatlaikā un 12 punkti, kas dod 9. vietu Rietumu konferencē. Rīdzinieki ar astoņiem punktiem atrodas vietu zemāk. Jāatzīmē, ka ''Lev'' ir pirmā komanda, ar kuru ''Dinamo'' šajā sezonā samēros spēkus jau otro reizi.

Popradas vienībai piecu spēļu diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt pieredzējušais uzbrucējs Ladislavs Naģs, kurš minētajā spēlē izdarīja rezultatīvu piespēli. Savukārt Rīgas ''Dinamo'' sagaidāma jaunieguvuma Jakuba Šindela debija. Kā pēc vakardienas treniņa atzina ''Dinamo'' galvenais treneris somu speciālists Peka Rautakallio: ''Neredzu iemeslu atstāt viņu malā.''

Čehu uzbrucējs šobrīd nav labākajā sportiskajā formā, jo nule izārstējis žokļa lūzumu. Tieši tādēļ viņš būs redzams, spēlējot ķiverē ar aizsargrežģi (šādas piespiedu ērtības šobrīd izbauda arī uzbrucējs Roberts Bukarts, kuram savainots vaigs). Šindela kreklu rotāšot 32. numurs. Pats spēlētājs kā savu galveno plusu nosauca vārtu gūšanu. Šobrīd Rīgas ''Dinamo'' ar vidēji spēlē gūtajiem 2,3 vārtiem ieņem sesto vietu no apakšgala.

Kuru no hokejistiem ''Dinamo'' treneru kolektīvs sūtīs atpūsties uz tribīnēm? Vai izdosies atrast līdzenāko ceļu līdz uzvaru takai? Galu galā - vai izdosies gūt vārtus un revanšēties ''Lev''? Atbildes uz šiem un arī cietiem jautājumiem meklējiet LTV7 un ''Viasat Sport Baltic'' ekrānos pulksten 19:30.