Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Armēņu futbolists: "Vēl pirms spēles bija nolemts, ka Armēnijai jāzaudē"

Vakar sapnis par „Euro2012” izbeidzās Armēnijas futbola izlasei, kurai pēdējā kārtā bija nepieciešama uzvara, bet iznāca zaudējums Īrijā ar 1:2. Pēc mača skarbs savos izteikumos bija Armēnijas izlases kapteinis Sargiss Ovsepjans.

Atgādinām, ka 1. puslaikā, 26. minūtē, pie 0:0 tiesnesis noraidīja armēņu vārtsargu Romānu Berezovski par spēli ar rokām ārpus soda laukuma, kaut gan atkārtojumos izskatījās, ka bumba trāpījusi pa krūtīm. Pēc zaudētā mača (1:2) armēņu kapteinis Sargiss Ovsepjans sacīja šādus vārdus: „Spēlējām normāli, izpildot trenera norādes. Diemžēl tiesnešu brigāde kārtējo reizi izdarīja savu darbiņu. Kad palikām mazākumā, bijām spiesti spēlēt citādi. Taču turpinājām cīnīties. Pretinieks no mums baidījās, jo zināja, ka pat šādos apstākļos esam spējīgi iesist. Kas attiecas uz Berezovska noraidījumu, tiesnesis nevēlējās dot paskaidrojumus. Pēc spēles mūsu pārstāvji vēlējās noskaidrot šāda lēmuma iemeslus, taču viņš rupji aizcirta viņu priekšā durvis. Pēc šīs rīcības viss kļuva skaidrs – viņš izpildīja augšu norādījumus.”

Pats noraidītais Berezovskis atklāja: „Nevaru pateikt, kāpēc spāņu tiesnesis mani noraidīja. Vienkārši nespēju saprast viņa darbības. Pirmkārt, tās epizodes sākumā īru futbolists apturēja bumbu ar roku, taču tiesnesis uz to nenoreaģēja. Varbūt nodomāja, ka tā nebija tīša spēle ar roku. Kas attiecas uz mani, tad ar rokām ārpus soda laukuma nespēlēju. Bumba man trāpīja krūtīs.”

Protams, nevar neizcelt arī vēl vienu dīvainu notikumu šajā spēlē – kaut arī Armēnija atradās mazākumā, tā bija konkurētspējīga, taču pie rezultāta 0:0 armēņu aizsargs Aleksanjans 42. minūtē neizprotamā kārtā ieraidīja bumbu savos vārtos, ļaujot īriem izvirzīties vadībā... Apskatieties video!