Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

KNAB veicis kratīšanu ceļu būves uzņēmumā "Ceļu pārvalde"

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veicis kratīšanu ceļu būves un uzturēšanas uzņēmumā "Ceļu pārvalde" (CP), kura lielākais īpašnieks ir Rīgas pašvaldība, aģentūrai BNS apliecināja Rīgas mēra Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

KNAB veicis kratīšanu CP, kurā piedalījušies arī pašvaldības Juridiskās pārvaldes pārstāvji.

Par to, kāds bijis KNAB kratīšanas iemesls, Kononovai nebija informācijas.

KNAB aģentūrai BNS teica, ka par atsevišķām procesuālajām darbībām birojs informāciju nesniedz.

CP valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva aģentūrai BNS sīkāku informāciju par KNAB kratīšanu nesniedza, norādot, ka nedrīkst to darīt. Viņš arī neatklāja, vai KNAB paņēmis kādus uzņēmuma dokumentus.

Vienlaikus Lauva uzsvēra, ka CP vadībai ar KNAB kratīšanu "nav nekāda sakara". "Uzņēmums turpina strādāt, un ikdienas darbu tas neietekmē," viņš sacīja.

CP sabiedrisko attiecību pārstāvis Vladimirs Novodvorskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka KNAB kratīšana saistīta ar kādas personas iespējamām krimināltiesiskām darbībām, kas nav CP darbinieks. Arī Novodvorskis uzsvēra, ka CP turpina strādāt un pildīt savas funkcijas.

"Ceļu pārvalde" ir viens no lielākajiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem, kam ir vairāki ceļu remonta iecirkņi, kuri remontē ceļus gan Rīgā, gan visā Latvijā. "Ceļu pārvalde" ir dibināta 1991.gadā, kompānijas pamatkapitāls ir 1,67 miljoni latu, bet lielākais īpašnieks ‒ Rīgas dome (88,7%). Pērn "Ceļu pārvalde" strādāja ar 11,408 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 9,5% mazāk nekā 2009.gadā, un 1,876 miljonu latu zaudējumiem pretēji peļņai iepriekš.