Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pasniegs Čaka balvu un prezetēs grāmatu par dzejnieka dzīvi

Oktobrī tiek atzīmēta dzejnieka Aleksandra Čaka 110.gadadiena, par godu tam notiks grāmatas par dzejnieka dzīvi un daiļradi atvēršanas svētki un zinātniskā konference, kā arī tiks pasniegta Aleksandra Čaka balva

Fotoizstāde par Rīgas redzējumu, raugoties caur Aleksandra Čaka dzejas prizmu, tiek atklāta trešdien Latvijas Nacionālās bibliotēkas Mazajā izstāžu zālē. Izstādi "Mīlestības logi" veidojusi fotogrāfe Guna Oškalna-Vējiņa. Viņu iedvesmojis dzejolis "Miglā asaro logs…", pēc kura ir tapusi fotogrāfiju sērija, kam galvenais vadmotīvs ir logs un interpretācijas par to.

Piektdien, 14.oktobrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks grāmatas – bibliogrāfijas "Aleksandrs Čaks" – atvēršanas svētki.

Savukārt nākamajā nedēļā, 20. oktobrī, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē notiks dzejnieka daiļradei veltīta zinātniskā konference, tās laikā būs apskatāma arī Čaka darbu reto izdevumu izstāde.

Bet 26.oktobrī paredzēts Aleksandra Čaka balvas pasniegšanas svinīgais pasākums. Balvas pasniegs divās nominācijās – par mākslinieciski augstvērtīgu, novatorisku Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu, teātra vai vizuālajā mākslā un par nozīmīgu veikumu Čaka daiļrades izpētē, popularizēšanā vai tulkošanā. Balvu fonds ir 1500 latu.