Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

NBA lokauts: Spēlētāji gatavi veidot savu līgu

Kā zināms, NBA Spēlētāju asociācija un līgas vadība nespēja vienoties par jauna kolektīvā līguma parakstīšanu un officiāli jau tika atceltas pirmās divas regulārās sezonas nedēļas. Spēlētāji vēlas spēlēt, tāpēc gatavi veidot savu līgu.

Ja neizdosies glābt 2011./2012. gada NBA sezonu, spēlētāji ir gatavi uzsākt savas līgas veidošanu. Ņujorkas ''Knicks'' spēlētājs Amare Stademaijers apgalvo, ka jau norisinās sarunas par alternatīvas līgas veidošanu.

Stademaijers: ''Protams, mēs cenšamies darīt visu, lai lokauts beigtos, jo mēs gribam spēlēt NBA basketbolu, bet, ja tas neizdosies, ko tad mēs darīsim? Mēs nevaram vienkārši sēdēt un neko nedarīt. Tāpēc mums ir izdomāts veids, kā turpināt spēlēt basketbolu augstākajā līmenī.''

''Knicks'' spēlētājs arī saprot, ka savas līgas izveidošana nav viegls process un tā ceļā ir daudz šķēršļu. Algas, spēļu vietas, TV raidlaiki, apdrošināšanas un sponsori ir tikai daži no risinājamajiem jautājumiem.

Uz jautājumu, cik reāla ir šādas līgas izveide Stademaijers atbild pārliecinoši: ''Tas ir ļoti, ļoti nopietni. Tas ir tikai laika jautājums, kad nāksim klajā ar reāli iesniedzamu plānu. Mēs nevēlamies zaudēt spēles, mēs gribam spēlēt un spēlēt tūlīt Pašlaik nogaidīsim, kā norisināsies sarunas piektdien.''