Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Liepājā satiksmei atver rekonstruētās Brīvības ielas posmu

Liepājā pēc vairāk nekā viena gada pārtraukuma ceturtdienas rītā satiksmei atvērts rekonstruētās Brīvības ielas posms aptuveni divu kilometru garumā no Cukura ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei pie pilsētas robežas, aģentūra BNS uzzināja Liepājas domē.

Līdz ar to autovadītājiem, iebraucot vai izbraucot no Liepājas, vairs nav jāmēro garais un sarežģītais apkārtceļš pa Cukura un Pulvera ielu.

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ceturtdien kopā ar būvdarbu ģenerāluzņēmēja – uzņēmuma "Šlokenbeka" – pārstāvjiem Brīvības ielas un 14.novembra bulvāra krustojumā simboliski noņēma satiksmi ierobežojošo ceļazīmi.

Visas Brīvības ielas rekonstruētās daļas svinīgā atklāšana paredzēta novembra otrajā pusē līdz valsts svētkiem.

Brīvības ielas braukšanai atvērtajā posmā satiksmi ierobežojošas ceļazīmes nomainīs pakāpeniski, kā arī patlaban vēl turpinās apgaismojuma, luksoforu objektu, autobusu pieturu izbūve, jauno ceļazīmju uzstādīšanas un citi labiekārtošanas darbi.

Brīvības ielā rekonstrukcijas darbi vēl turpinās posmā no Cukura ielas līdz krustojumam ar Zemnieku ielu, lai gan arī šis posms ir pieejams satiksmei. Taču šeit iepriekš noteiktie satiksmes ierobežojumi joprojām būs spēkā, tāpēc autobraucēji aicināti joprojām vērīgi sekot ceļazīmēm un norādēm, informēja "Šlokenbekas" atbildīgais būvdarbu vadītājs Māris Reimats.

Brīvības iela ir viena no Liepājas tranzīta ielām, kuras rekonstrukcija bija nepieciešama, jo tās nolietojusies infrastruktūra nespēja nodrošināt pieaugošo autotransporta plūsmu. Rekonstrukcijas darbi sākās 2010.gada maijā.

Būvdarbu kopējo izmaksu līgumcena ir 5,1 miljons latu, no tiem 75% (3,8 miljoni latu) ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda un valsts līdzfinansējums, bet 25% (1,2 miljoni latu) Liepājas pašvaldības finansējums.