Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ P.S.Kultūra

Spēlmaņu nakts tuvojas, balsošana sākusies

Sākas Nordea lielais skatītāju balsojums, kas ļauj balsot par savu simpātiju trīs galvenajās teātra balvas Spēlmaņu nakts nominācijās – Gada dramatiskā teātra izrāde, Gada aktieris un Gada aktrise. Kopējais balvu fonds ir 1000 latu, bet skatītāju balvas laureātu prēmijas apjoms ir atkarīgs no balsu skaita.

Balsot var līdz 21. novembrim Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, M. Čehova Rīgas krievu teātrī, Valmieras teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī, Latvijas Leļļu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, Dirty Deal Teatro un Ģertrūdes ielas teātrī, kā arī lielākajās Spēlmaņu nakts ģenerālsponsora Nordea filiālēs. Turklāt šogad par saviem favorītiem var nobalsot, arī nosūtot īsziņu uz numuru 1827. Balsot iespējams arī Spēlmaņu nakts/SKATS oficiālajā mājaslapā www.spelmanunakts.lv. Visi balsotāji piedalīsies loterijā, balvu fondā ir 40 biļetes uz dažādām Latvijas teātru izrādēm.

Kā allaž Spēlmaņu nakts noslēguma ceremonija notiks 23. novembra vakarā, Eduarda Smiļģa 125. dzimšanas dienā, bet pirmo reizi – M. Čehova Rīgas krievu teātrī. Šogad to veido režisors Elmārs Seņkovs, scenogrāfs Reinis Dzudzilo un dramaturgs Jānis Balodis. Ierastā Spēlmaņu naktij nominēto izrāžu skate šoreiz apvienota ar Baltijas mūsdienu drāmas festivālu SKATS, kurā piedalās divas labākās oriģināldramaturģijas izrādes no katras valsts. Spēlmaņu nakts/SKATS 2011 sāksies 19. novembrī.