Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Lems par KNAB priekšnieka amata kandidātiem uz konkursa otro kārtu

© Reinis Hofmanis, f64

Rīt, 14.oktobrī Valsts kancelejā notiks konkursa uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu pretendentu vērtēšanas komisijas sēde. Ar šo sēdi noslēgsies konkursa pirmā kārta, pēc kuras sabiedrība tiks informēta par kandidātiem, kurus komisija virza padziļinātai vērtēšanai konkursa otrajā kārtā.

Kā uzsver E. Dreimane: "Pretendentus šajā konkursā vērtē nepolitiska nozares profesionāļu komisija. Šī kārtība iestrādāta arī šodien Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtajos KNAB likuma grozījumos. Galvenās prasības KNAB priekšnieka amata kandidātiem ir augstākā izglītība, amatam nepieciešamā kompetence un atbilstoša darba pieredze - vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā valsts pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā. Būtisks vērtēšanas kritērijs ir kandidātu reputācija, ko komisija vērtēs atbilstoši KNAB likuma un konkursa nolikuma prasībām. Ja divi vai vairāki pretendenti ir ar vienlīdzīgi atbilstošu darba pieredzi, priekšrocība ir pretendentam, kas ieguvis augstāko juridisko izglītību."

Kā jau ziņojām iepriekš, Valsts kanceleja saņēmusi 13 pretendentu pieteikumus atklātam konkursam uz KNAB priekšnieka amatu, kuru kandidatūras profesionāļu komisija atbilstoši konkursa nolikumam izvērtē konkursa pirmajā kārtā.

Valsts kanceleja saņēmusi sekojošu pretendentu pieteikumus uz KNAB priekšnieka amatu: Kalvis Vītoliņš, SIA "Biznesa un juridiskā prakse" īpašnieks; Gunārs Bērziņš, Rīgas Domes Informācijas tehnoloģiju centra Informācijas tehnoloģiju drošības administrators; Ruta Mekša, Juridiskās koledžas pasniedzēja; Gunārs Cēzars, IK "Musa international" detektīvaģentūras vadītājs; Kristaps Sautiņš, Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta Tiesvedības nodaļas juriskonsults; Māris Gulbis, SIA Pireja juridiskais pārstāvis; Jaroslavs Streļčenoks, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks; Armands Stumbergs, Zvērinātu advokātu biroja "Liepiņš un partneri" zvērināts advokāts; Jānis Uzulēns, SIA P-KOLADA dalībnieks un valdes loceklis; Aivars Bauers, šobrīd nav darba attiecībās; Ilze Jurča, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja; Lienīte Šikore, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja un Vladislavs Bautris, Izglītības kvalitātes valsts dienesta eksperts.