Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Sestdien norisināsies Siguldas pusmaratons

Sestdien, 15.oktobrī, Siguldā pulcēsies vairāk nekā 900 skrējēji, lai pārbaudītu savus spēkus kādā no Siguldas Sport2000 pusmaratona sacensību distancēm – pusmaratonā, satelītskrējienā, nūjošanā vai bērnu skrējienā.

Siguldas Sport2000 pusmaratons būs noslēdzošais skrējienu seriāla „Skrien Latvija” posms. Sacensībām pieteikušies labākie Latvijas skrējēji, kā arī sportisti no Lietuvas, Krievijas, Vācijas, Polijas, Kanādas. Sacensību trase ir sertificēta un atbilst visiem starptautiskajiem standartiem. Iepriekšējā pieteikšanās internetā noslēgsies 11.oktobrī plkst. 23.59, bet skrējējiem būs iespēja reģistrēties arī sacensību dienā – 15.oktobrī no plkst. 8.30 līdz plkst. 11.45.

Sacensības plkst. 10.30 atklās bērnu skrējiens, bet plkst. 12.00 pie starta līnijas stāsies pusmaratona, satelītskrējiena un nūjošanas dalībnieki. Dalībniekus pirms starta sveiks un uzrunu teiks Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, Siguldas olimpieši - brāļi Šici un Dukuri. Pusmaratona starts plkst. 12.00 tiks dots ar Siguldas Evanģēliski luteriskās baznīcas zvaniem.

Jau no plkst. 12.15 pie finiša tiks sagaidīti pirmie satelītskrējiena dalībnieki, kas veiks 5,27km distanci. Pirmie nūjotāji varētu finišēt ap plkst. 12.30, bet ap plkst. 13.05 finišēs pusmaratona distances ātrākie skrējēji, kas būs noskrējuši visus četrus trases apļus, kopā 21,097km.

Visi dalībnieki finišā tiks apbalvoti ar piemiņas medaļām, kā arī tiks aicināti iestiprināties ar AXA auzu pārslu putru un Pūres ievārījumu. Plkst. 14.30 notiks satelītskrējiena un nūjošanas laureātu apbalvošana, bet plkst. 15.00 balvas tiks pasniegtas pusmaratona distances ātrākajiem veicējiem.

Siguldas Sport2000 pusmaratons būs īsts skriešanas festivāls - svētki ne tikai skrējējiem, bet arī skatītājiem un līdzjutējiem. Svētku laukumā notiks koncerts - uzstāsies O-kartes grupa „NU UN”, amatnieku tirdziņš un radošās darbnīcas. Būs arī atrakcijas bērniem, dažādas spēles un loterijas.