Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Janci, tā nedrīkst!

© F64

«Esmu publiski pazīstams cilvēks, tāpēc saprotu, ka nevaru staigāt lupatās. Lai gan tepat uz tuvējo veikalu varu aizskriet arī treniņtērpā,» smaidot atzīst Nacionālā teātra aktieris Jānis Āmanis (28).

Televīzijas skatītāji viņu jau iepazinuši – vispirms Mareka lomā TV3 seriālā UgunsGrēks, un nu viņš ir izskatīgais producents Ralfs LNT jaunajā seriālā Tikai nesaki man Bizu!

«Tas, kā ģērbjas Ralfs – nē, galīgi nav mans stils,» apgalvo Jānis Āmanis. Pēdējos trīs četrus gadus aktiera stilu veido viņa sieva Santa. «Viņa gan smejas: «Pirms mēs apprecējāmies, tu pats mācēji smuki saģērbties. Tagad esi izlaidies. Domā: vairs nav jāizpatīk, tad nav arī jāpucējas? Nē, Janci, tā nedrīkst!»» aktieris pasmaida un atzīstas: «Bieži vien no rītiem ir tik liela steiga, ka galīgi nav laika izvēlēties tai dienai atbilstošāko apģērbu. Paldies Dievam, man ir sieva, kas mani saģērbj...»

Zivīm vienalga

«Apģērbam, protams, ir jāseko līdzi. Tik traki ar mani nav, ka būtu galīgi vienalga, kā ģērbties. Nevar staigāt netīros, vecos, galīgi novalkātos džinsos,» domā aktieris. Viņam gan par to nav jāraizējas, jo sieviņa esot fiksa uz vecu drēbju mešanu ārā. Jānis stāsta: vienubrīd viņam ļoti patika nēsāt saplēstus džinsus, bet Santa norādījusi, ka tik ļoti saplēstus jau nu gan vairs nevajadzētu valkāt. «Šorīt pat: «Janci, šos džinsus metīsim ārā!» Es saku, ka man tie varētu noderēt makšķerēšanai, ka zivīm taču ir vienalga, kas man kājās. Bet nē, sieviņai nepatīk! Es gan klusiņām noslēpu tos džinsus – tā kā manām makšķerēšanas biksēm saplīsis rāvējslēdzējs, pagaidām nevar mest ārā,» Jānis atklāj savu mazo noslēpumu.

Patīk uzvalkā

Aktieris stāsta: tirgū viņš apģērbu nepērk, taču nekaunas kādreiz kaut ko nopirkt humpalās, jo nereti tur varot atrast arī pavisam jaunas un kvalitatīvas drēbes. Zīmoliem arī Jānis pakaļ neskrien, jo, kā pats saka, nepatīk viņam tāds glamurčiku stils. «Nu, nevarētu es uzvilkt kreklu, kam pa visu muguru uzraksts Dolce&Gabbana. Tas man liekas tik bezpersoniski! Jā, man ir Hugo Boss uzvalks, bet tas nav uz muguras uzrakstīts,» Jānis nosmej, piebilstot, ka uzvalka biksēs vispār pat neesot norādīts, ka tas ir no Hugo Boss. Bet tā ir drēbe, un tas ir stils,» viņš apgalvo, taču uzsver, ka nevalkā apģērbu, lai zīmētos. Viņam galvenais, lai ir labi un ērti. Starp citu, aktierim ļoti patīk nēsāt uzvalku – ja vien būtu nepieciešamība, viņš uzvalkā staigātu katru dienu. «Uzvalks ļoti izmaina stāju, neapzināti gribas iztaisnot muguru,» viņš teic un, iespējams, arī apzinās, ka uzvalks viņa slaidā auguma līnijas izceļ vēl vīrišķīgākas.

Un ir laimīgi

Nav jau tā, ka tikai Santa viena domā par ģimenes garderobi. Jānim arī patīk sieviņu palutināt, un viņš, piemēram, šad tad nopērk viņai kādus jaunus auskarus. «Reiz uz paģirām uznāca kaut kāds bizdings, un es nopirku viņai kleitu. Interesanti, ka sev es nevaru notrāpīt pareizo izmēru, bet sievai varu. Tādā ziņā acumērs man ir ļoti precīzs,» Jānis pasmaida un atklāj, ka tieši dienu pirms foto sesijas Mājai viņš uzdāvinājis sievai Swarovski kristāla auskarus. «Es zinu, kādi auskari viņai patīk!» viņš lepni piebilst.

Aktieris uzskata: tas ir loģiski un saprotami, ka sievietes grib pucēties. Un viņš nedusmojas, ja sievai skapis jau pilns, bet atkal vajag, piemēram, jaunu maiciņu. «Ja viņai to vajag, ja viņa tāpēc jutīsies priecīgāka, tātad to vajag! Jo tad arī es jutīšos labi,» sapratis daudzu skatītāju jau iemīļotais aktieris.

Jānis nekautrējas arī atzīt, ka, pateicoties sievai, sācis valkāt krāsainākas drēbes. «Pirms tam man viss bija ļoti vienkārši: zili džinsi, melns krekls. Viņas iespaidā esmu sācis nēsāt pat krāsainas kurpes. Jā, un labāk arī jūtos!» viņš secina un domā, ka tas jau nav nekāds noslēpums, kāpēc tā ir. «Kad divi cilvēki satiek viens otru, apprecas un ir laimīgi, pasaule apkārt izskatās daudz krāsaināka. Un arī tu pats neapzināti gribi būt krāsaināks...»

Vita RADZIŅA, modes māksliniece:

− Ticu, ka Jānis nav atstiepis visu savu skapi, lai par viņa garderobi spriestu pilnībā.

Izskatās, viņš iecienījis zilus džinsus, taču, manuprāt, pie melnās pufīgās jakas labāk izskatītos melnas bikses – melni džinsi, kaut ar neuzkrītošu savdabīgu piegrieztni vai materiālu dažādību. Tīri jaukas bikses šosezon var atrast veikalos GStar, Zara, Bords.lv.

Baltās maikas tumšās podziņas labi atsver nelielo uzrakstu pie pleca, taču šis komplektiņš būtu veiksmīgāks, ja Jānis izvēlētos vēl arī jaku, ko vilkt pāri vai nēsāt vaļā. Baltā krāsa nedaudz atgādina Doktora Hausa pidžamu, tāpēc es ieteiktu to papildināt ar raupja adījuma pelēku šalli.