Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Dzintars: Nacionālā apvienība arī turpmāk piedalīsies 16.marta pasākumos

Nacionālā apvienība (NA) arī turpmāk piedalīsies 16.marta pasākumos, un par to nevar politiski tirgoties, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" uzsvēra NA līderis Raivis Dzintars.

"Gods pret cilvēkiem, kas ziedoja savu dzīvību par Latviju, tas ir kaut kas augstāks, tā ir morāla vērtība, kuru politiskajā tirgū uz galda nevar likt," uzsvēra Dzintars.

Viņš uzsvēra, ka NA nekad saviem biedriem nav piespiedusi piedalīties šajos pasākumos, tāpat apvienība neaizliegs tajos piedalīties, tostarp ministriem. Taču par to, vai ministri piedalīsies 16.marta pasākumos, ir jājautā pašiem ministriem.

"Gados sirmie cilvēki ir mums, mūsu jauniešiem, autoritātes, no kuriem ir jāmācās, kuri jāaizstāv, kuriem ir pēdējā iespēja pateikt paldies. To mēs noteikti arī darīsim," apliecināja Dzintars.

Vērtējot koalīcijas veidošanas sarunas, Dzintars atzina, ka tajās trūkst prognozējamības. NA arī nepakļausies šantāžai, uzsverot, ka apvienībai ir sava stāja. Viņš arī uzsvēra, ka NA neatbalsta Zatlera Reformu partijas (ZRP) piedāvāto automātisko naturalizāciju nepilsoņu bērniem, bet ZRP izglītības ministra Roberta Ķīļa piedāvājums reformām ir pretrunā ar NA redzējumu. Tai pat laikā NA šo ideju, ko virza Ķīlis, saknē nenocirtīs, taču tā vispirms ir jādiskutē ar nozarē iesaistītajiem.