Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Brīvdienās saglabāsies vēss laiks, vietām gaidāms neliels sals

Brīvdienās laikapstākļus Latvijā noteiks anticiklona centrālā daļa, tādēļ būs pārsvarā sauss un vēss laiks, nakts un rīta stundās gaisa temperatūra vietām būs zemāka par nulli, prognozē sinoptiķi.

Sestdien valsts austrumu pusē gaidāms neliels mākoņu daudzums, bet rietumu pusē būs daudz mākoņu. Atsevišķi gubu mākoņi dažviet vēl nesīs nelielus un īslaicīgus nokrišņus. Gaidāms lēns vējš un bezvējš.

Gaisa temperatūra sestdienas rītā pazemināsies līdz +1..-3 grādiem, bet vietām Rietumlatvijā un arī valsts centrālajā daļā uz dienvidiem no Rīgas jūras līča mākoņu dēļ nebūs vēsāks par +3..+5 grādiem. Maksimālā temperatūra pēcpusdienā būs +7..+10, valsts austrumos vietām tikai +5..+6 grādi.

Svētdien prognozēts mainīgs mākoņu daudzums, bez ievērojamiem nokrišņiem. Vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un pretvēja piekrastē dienā pastiprināsies brāzmās līdz 13 metriem sekundē.

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1..+5 grādiem, dažviet piekrastē temperatūra būs vēl par pāris grādiem augstāka, bet Latgalē gaidāms sals līdz -3 grādiem. Dienas gaitā temperatūra pakāpsies līdz +7..+12 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā gaidāms sauss un pārsvarā saulains laiks, gaisa temperatūra nemainīsies.