Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Sagruvušās ēkas dēļ Mālpils novadā bez pajumtes palikuši 34 cilvēki

Svētdienas naktī sagrūstot ēkai Mālpils novadā, bez pajumtes palikuši 34 cilvēki, un novada dome pirmdien lems par palīdzību bez mājvietas palikušajiem iedzīvotājiem.

Mālpils novada domes priekšsēdētājs aģentūrai BNS pastāstīja, ka pašlaik desmit iedzīvotāju izmitināti dienesta viesnīcā, savukārt pārējie pagaidu mājvietu atraduši pie radiem. Dome pirmdien ārkārtas sēdes laikā plkst.11 lems par palīdzību cietušajiem iedzīvotājiem.

"Katru gadījumu mēs skatīsim individuāli ārkārtas domes sēdes laikā. Noteikti būs arī materiāla palīdzība, kā arī meklēts risinājums, lai iedzīvotājiem varētu nodrošināt citu mājvietu," sacīja Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs.

Domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka pagaidām vēl nav zināms, vai vismaz daļu ēkas varētu atjaunot. "Kamēr vēl nav veikta ekspertīze, nav zināms, vai daļu no ēkas būs iespējams atjaunot. Pastāv arī varbūtība, ka pussagruvusī ēka nav atjaunojama un tā būs jānojauc," pastāstīja Lielmežs.

Jau vēstīts, ka Mālpils novada Upmalās naktī no sestdienas uz svētdienu daļēji sagruvusi trīsstāvu daudzdzīvokļu māja un negadījumā gājuši bojā pieci cilvēki. Negadījumā gājušas bojā trīs sievietes ‒ 48, 57 un 79 gadus vecas ‒ un divi vīrieši ‒ 52 un 60 gadu veci.