Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

ZRP aizgājušie biedri: ministru amati nav mūsu mērķis

«Publiskajā telpā pašlaik tiek izplatīta nepatiesa un safabricēta informāciju par sešu Zatlera Reformu partiju (ZRP) atstājušo bijušo šīs partijas biedru, jaunievēlēto 11. Saeimas deputātu darbību un darbības mērķiem,» atklātā vēstulē medijiem norāda ZRP pametušie biedri.

Viņi norāda, ka patiesībai pilnībā neatbilst izplatītie apgalvojumi, ka jaunizveidotā neatkarīgo deputātu grupa būtu pieprasījusi apmaiņā pret atbalstu topošajai Valda Dombrovska valdībai nodrošināt tai iekšlietu un satiksmes ministru amatus.

«Vēlamies uzsvērt, ka 16.oktobrī, visi seši bijušie ZRP biedri tikās ar Valdi Dombrovski, ņemot vērā, ka koalīcijas veidošana ir viņa kā potenciālā un mūsu atbalstītā Ministru prezidenta amata kandidāta rokās,» skaidro neatkarīgie deputāti.

Viņi atzīmē, ka tikšanās laikā Dombrovskis tika informēts gan par sešu neatkarīgo deputātu konsekventu atbalstu viņam kā Ministru prezidenta amata kandidātam, gan par to, ka neviens no sešiem ZRP atstājušajiem 11. Saeimas deputātiem nepieprasa un neplāno ieņemt ministru amatus.

Sarunas gaitā esot norādīts – neatkarīgo deputātu grupas mērķis nav amati valdībā, bet ja Dombrovskis kā valdības veidotājs izšķirsies piedāvāt neatkarīgo deputātu grupai kādu amatu, tam tiks virzīts kompetents nozares profesionālis.

Tāpat Dombrovskim tikts paziņots, ka neatkarīgie deputāti atbalsta Valda Zatlera (ZRP) kandidatūru Saeimas priekšsē«dētāja amatam un pie partijām nepiederošā Aivja Roņa kandidatūru satiksmes ministra amatam.