Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Jaunieši Sanktpēterburgā uzvelk pirātu karogu kreisera "Aurora" mastā

© Scanpix

Jaunieši svētdienas vakarā Sanktpēterburgā mēģināja ieņemt slaveno kreiseri "Aurora" un pat uzvilka tā mastā pirātu karogu, pastāstīja ziņu avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Kreiseri mēģināja ieņemt divas jauniešu grupas.

Pirmā piecu cilvēku grupa, kurā bija bezdarbnieki no Murmanskas, Petrozavodskas un Eļektrostaļas pilsētām, mēģināja piestiprināt pie kuģa rajām transparentus ar uzrakstiem "Restaurācija" un "Bads nav brālis" un melno pirātu karogu. Šīs grupas dalībniekiem neizdevās uzkāpt mastā, viņi tika aizturēti un aizvesti uz policijas iecirkni.

Otrai grupai, kurā bija trīs cilvēki no Sanktpēterburgas pilsētas un Ļeņingradas apgabala, izdevās uzkāpt mastā un tur ar zaļu tīklu piestiprināt pirātu karogu. Viņi nokāpa no masta tikai pēc tam, kad viņus bija ilgi pierunājis Ārkārtas situāciju ministrijas psihologs. Arī viņi tika aizturēti un aizvesti uz policijas iecirkni.

Policija visiem aizturētajiem sastādīja protokolus par administratīvu pārkāpumu - sīko huligānismu.

Kreiseris "Aurora" ir padomju laikmeta simbols, jo 1917.gadā tā apkalpe ar lielgabala šāvienu ieskandināja boļševiku apvērsumu - tā saukto Lielo oktobra sociālistisko revolūciju. Tiek uzskatīts, ka pašlaik Sankpēterburgā apskatāma tikai šī kreisera kopija, jo oriģināls esot sagriezts metāllūžņos.