Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Izcilākie prāti var pretendēt uz 10 000 latu atbalstu

Lai palīdzētu jaunajiem talantiem kļūt par Latvijas nākotnes izcilībām, Latvijas mobilais telefons (LMT) piesaka OKartes talantu programmas otro kārtu Izglītība un zinātne, kurā atbalsta saņemšanai var pieteikties jaunieši vecumā no 10 līdz 20 gadiem. Kopējais balvu fonds – 10 000 latu.

Īpaši aicināti pieteikties gudrie prāti inženierzinātnēs, eksaktajās un dabas zinātnēs, kā arī medicīnā. Jo, kā liecina SKDS un LMT kopīgi veiktās aptaujas rezultāti, minētās nozares par perspektīvām un uz nākotni orientētām sauc arī Latvijas iedzīvotāji, jo tās spēj radīt peļņu un nodrošināt cienījamu pienesumu valsts ekonomikai nākotnē. Visbiežāk nosauktais zinātnes virziens ir medicīna (52% no visiem respondentiem), tai seko inženierzinātnes (40%), ķīmija un datorika (abas attiecīgi – 35%) un fizika (32%).

Žūrijas pārstāve Tatjana Koķe norāda: «Iespēja sevi pieteikt talantu programmā nenoliedzami stiprinās jauniešu uzņēmību, mērķtieksmi un kritisku savas darbības un tās rezultātu analīzi. Tās ir nozīmīgas prasmes jauniešu dzīves perspektīvas veidošanā.»

Pretendentiem nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu, sagatavot motivācijas vēstuli un pamatojumu, kāda mērķa īstenošanai nepieciešams finansiālais atbalsts. Savus pieteikumus pretendenti var iesniegt līdz 16. decembrim elektroniski – www.okartestalanti.lv.

Konkursa pirmā kārta – Sports – noslēdzās šī gada jūnijā. Atbalsta stipendijas 10 000 latu apmērā saņēma pieci perspektīvi sportisti, tostarp šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kamaniņu braucēji Ulla Zirne un Riks Kristens Rozītis, vieglatlēte Gunta Latiševa-Čudare un galda tenisiste Insana Makhauri. Pašlaik tiek uzsākta otrā kārta, bet kā trešā un noslēdzošā paredzēta Talantu atbalsta programma kultūrā. Kopējais stipendiju fonds ir 30 000 latu, ko plānots sadalīt starp 10 – 20 konkursa uzvarētājiem.