Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nojauc graustus Rīgā, Čakstes gatvē

Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālisti 17. oktobrī, apsekojot teritoriju J.Čakstes gatvē bez numura, kur atrodas nepabeigti celtniecības objekti, konstatēja, ka to īpašnieks ir uzsācis graustu demontāžas darbus.

„Esmu gandarīts, ka SIA „A.F.P. of North America Inc. pastāvīgā sabiedrība Latvijā” ir uzsākusi sev piederošo graustu nojaukšanu, šādi apliecinot gatavību izpildīt Rīgas domes lēmumu noteiktajos termiņos,” teica Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Lēmumu par trīs nepabeigtu celtniecības objektu, kas atrodas J.Čakstes gatvē bez numura, nojaukšanu, jo tie rada apdraudējumu sabiedriskajai drošībai, kārtībai un pilsētvidei, augusta beigās pieņēma Rīgas dome. Sertificēts būvinženieris, kurš bija apsekoja šos objektus, tos bija klasificējis kā graustus ar augstu sabiedriskās drošības apdraudējuma pakāpi.

J.Čakstes gatvē atrodas pamati no pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados iesāktām būvēm, kuru celtniecība pārtraukta bez konservācijas pasākumu veikšanas, un vairāk nekā 20 gadu laikā, atmosfēras ietekmē ir būtiski bojātas dzelzsbetona karkasa konstrukcijas un sākusies saliekamā dzelzsbetona karkasa tērauda ieliekamo detaļu korozija. Nepabeigtās celtniecības būves nav nodrošinātas pret trešo personu iekļuvi to teritorijā, bet pašu būvju konstrukcijas rada traumu rašanās iespējas - neaizsegtas vaļējas kāpnes, atvērumi pagraba stāva pārsegumā u.c.

Saskaņā ar Rīgas domes lēmumu objektu īpašniekam graustu nojaukšana bija jāuzsāk piektdien, 14. oktobrī.