Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

KNAB sācis kriminālprocesu saistībā ar AS „Ceļu pārvalde” amatpersonu kukuļošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 11.oktobrī sācis kriminālprocesu par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar akciju sabiedrības „Ceļu pārvalde” noslēgtajiem līgumiem un to izpildi.

Lai iegūtu un nostiprinātu pierādījumus saistībā ar prettiesiska labuma nodošanu akciju sabiedrības „Ceļu pārvalde” amatpersonām š.g. 11.oktobra vakarā tika veiktas neatliekamas izmeklēšanas darbības, t.sk. tika veikta kratīšana uzņēmumā „Ceļu pārvalde” un tika aizturētas četras personas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kukulis Ls 10 500 apmērā tika nodots ar vairāku personu starpniecību un tas bija paredzēts par līguma noslēgšanu un pasūtījuma izpildi viena konkrēta apakšuzņēmēja interesēs.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka bijušās un esošās akciju sabiedrības „Ceļu pārvalde” amatpersonas veikušas pretlikumīgas darbības, lai šīs akciju sabiedrības noslēgto līgumu izpildes rezultātā gūtu noziedzīgus finanšu līdzekļus.

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu četras aizturētās personas par aizdomās turētām vairāku noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un to atbalstīšanā – starpniecība kukuļošanā (Krimināllikuma 322.pants), krāpšana lielā apmērā (KL 177.panta trešā daļa) un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana lielā apmērā (KL 195.panta trešā daļa). Savukārt viena akciju sabiedrības „Ceļu pārvalde” valsts amatpersona ir atzīta par personu, pret kuru ir uzsākts kriminālprocess pēc KL 318.panta otrās daļas (dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana mantkārīgā nolūkā) un KL 320.panta trešās daļas (kukuļņemšana).

Kriminālprocesā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Plašāka informācija patlaban netiek sniegta izmeklēšanas interesēs.