Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas Pasts izdod aploksnes par godu atjaunotās LR pirmās pastmarku sērijas divdesmitgadei

Par godu atjaunotās Latvijas Republikas pirmās pastmarku sērijas divdesmitgadei Latvijas Pasts izdevis speciālās aploksnes, kuru zīmogošana paredzēta trešdien, 19.oktobrī, no plkst. 7.30 līdz 20 Pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Tieši pirms 20 gadiem, 1991.gada 19.oktobrī, tika izdota atjaunotās Latvijas Republikas pirmā pastmarku sērija Latvijas Republikas valsts ģerbonis, kurā tika iekļautas astoņas pastmarkas ar Latvijas Republikas lielo valsts ģerboni un papildināto mazo valsts ģerboni uz dažādu krāsu fona. Jaunā pastmarku sērija tika izdota vairāk nekā 12 miljonu eksemplāru tirāžā, un tā, demonstrējot pasaulei Latvijas valstiskuma svarīgos simbolus, tolaik bija ļoti pieprasīta gan iedzīvotāju, gan Latvijas un ārvalstu filatēlijas speciālistu vidū. Šo pastmarku dizaina autors bija pazīstamais Latvijas mākslinieks Gunārs Kirke.

Lai atzīmētu šā svarīgā notikuma divdesmitgadi, Latvijas Pasts izdevis speciālās aploksnes, uz kurām attēlotas visas atjaunotās Latvijas Republikas pirmajā pastmarku sērijā iekļautās pastmarkas. Aplokšņu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva, un to tirāža – 1000 eksemplāru.