Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Latvijā viesojas „Grammy” mūzikas balvas laureāte Ronda Larsone

No 17. līdz 21.oktobrim Eiropas Sociālā fonda atbalstītā un Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra īstenotā projekta „Profesionālās kultūrizglītības pedagogu tālākizglītība” ietvaros Latvijā viesosies ASV flautiste, komponiste, „Grammy” mūzikas balvas laureāte Ronda Larsone (ASV).

R.Larsone vadīs nodarbības koka pūšaminstrumentu spēles pedagogiem vairākās Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Liepājā, Cēsīs un Daugavpilī.

Flautistes Rondas Larsones koncerts notiks 18.oktobrī plkst.18.00 Jelgavas Mūzikas vidusskolas zālē. Ieeja koncertā ir bezmaksas.

Larsones muzikālo daiļradi raksturo stilistiku un žanru daudzveidība, dažādu tautu kultūru muzikālā mantojuma izmantošana. 1985.gadā viņa ieguvusi pirmo vietu Nacionālās flautas spēles asociācijas Jauno mūziķu konkursā un debitējusi prestižajā Kārnegī hallē. Drīz pēc tam flautiste pievienojās mūziķu grupai The Paul Winter Consort, kopā ar grupu saņēma prestižo Grammy mūzikas balvu (1994) un uzsāka solo karjeru. Mūziķe komponē daudzus skaņdarbus pati savam repertuāram, cenšoties spēlē parādīt pasaules mūzikas etnisko flautu skanējuma dažādību. Būdama Amerikas Savienoto Valstu muzikālā vēstniece, viņa ir muzicējusi Dienvidāfrikā Pasaules Reliģiju parlamentam, kāpjot uz vienas skatuves kopā ar Nelsonu Mandelu un Dalailamu. R. Larsone ar koncertiem viesojusies Eiropā, Krievijā, Japānā, Centrālamerikā un Ziemeļamerikā. Flautiste ir piedalījusies vairāk nekā 19 CD ierakstos. Izdoti divi R. Larsones solo albumi (Free as a Bird un Distant Mirrors), kur pēdējais no tiem ir veidots kā pasaules tautu mūzikas un vēsturisko muzikālo tradīciju refleksijas. Disks ir ierindots labāko desmitniekā nacionālās radio programmas Echoes nominācijā 2003.gada 25 nozīmīgākie diski. R. Larsone darbojas Nacionālās flautas asociācijas valdē.

ESF finansētā projekta kursu mērķis ir parādīt pedagogiem jaunus, neierastus ceļus sadarbībā ar audzēkņiem, inovatīvas metodes mūzikas un mākslas priekšmetu pasniegšanā un akcentēt informācijas tehnoloģiju pielietojumu mācību nodarbībās. Projekts dod iespēju līdz 2012.gada 31.oktobrim vairāk nekā 2000 mūzikas un mākslas skolu skolotājiem bez maksas apmeklēt gandrīz 300 kursus visā Latvijā.