Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

NHL drafta prognozē latvietim Girgensonam 23. vieta

Šodien publicēts jaunākais, oktobra International Scouting Services 2012. gada NHL drafta prognožu saraksts. Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons tajā ieņem 23. vietu, taču uz pirmo vietu, apsteidzot tautieti Mihailu Grigorenko, pakāpies Nails Jakupovs.

Saraksta pirmajā pozīcijā nonācis Nails Jakupovs, apsteidzot Mihailu Grigorenko, bet trešo vietu saglabā Raiens Marejs. Ceturtajā vietā atrodas Zviedrijā spēlējošais uzbrucējs Filips Forsbergs, bet piekto drafta numuru ISS prognozē aizsargam Morganam Rīlijam.

Ievērojamu kāpumu (no 14. uz 6. vietu) piedzīvojis aizsargs Metjū Dumba, kurš arī demonstrēja pārliecinošu sniegumu augusta beigās notikušajā NHL Attīstības nometnē, kurā starp pamanākajiem spēlētājiem bija arī Girgensons. Vienu no lielākajiem kritumiem pieredzējis Aleksandrs Galčeņuks, kurš traumas dēļ no devītās pozīcijas atkritis uz 17. vietu.

Savdabīgi, bet ISS pirmās kārtas prognozē nav iekļāvusi nevienu vārtsargu. Jāatzīmē, ka Zemgus ISS prognozē zaudējis pāris pozīcijas, jo augustā ierindojās tā 20. vietā.

Jāatzīmē, ka neskaitot ISS respektablas pirmsdrafta prognozes izplata vēl vairākas organizācijas, piemēram, Future Considerations un Red Line Report. Vasarā FC Girgensonam prognozēja 12. drafta pozīciju, bet RLR - pat astoto numuru.