Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pirmo maču Špenglera kausā aizvadīs pret Klotenes "Flyers"

2011. gada Špenglera kausa izcīņu decembra izskaņā atklās Rīgas "Dinamo" un Šveices kluba Klotenes "Flyers" savstarpējā spēle. Tā paredzēta 26. decembrī.

"Dinamo" un "Flyers" komandas maču aizvadīs 26. decembrī pulksten 16.00 pēc Latvijas laika, 27. decembrīs šī mača zaudētājs tiksies ar Vācijas klubu Volfsburgas "Grizzly Adams", bet 28. decembrī Volfsburgas klubs tiksies ar otru komandu no šīs apakšgrupas. Tikmēr otrajā apakšgrupā spēlēs mājinieki Hokeja klubs "Davos", Čehijas klubs "Viktovice" un Kanādas izlase, kurā spēlēs spēlētāji no Eiropas klubiem.

Katras apakšgrupas pirmo vietu ieguvējas kvalificēsies pusfinālam, bet otrās un trešās vietas no abām grupām noskaidros atlikušās divas pusfināla dalībnieces.

Starptautiskais hokeja turnīrs „Špenglera kauss 2011” ir vecākais šāda veida turnīrs pasaulē, kas norisinās jau kopš 1923. gada. Turnīra daudzo gaidu laikā tajā ir piedalījušies Eiropas spēcīgākie klubi, kā arī dažādas komandas no Ziemeļamerikas, un līdz ar to Špenglera kauss ir kļuvis par vienu no prestižākajiem hokeja turnīriem. Pēdējos trijos Špenglera kausa izcīņas turnīros uzvaras izcīnījušas komandas no KHL – 2008. gadā Maskavas „Dynamo”, 2009. gadā - Minskas „Dinamo”, bet 2010. gadā Sanktpēterburgas „SKA”.