Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ušakovs prezidentam apliecina SC gatavību uzņemties iniciatīvu par koalīcijas izveidi

"Saskaņas centrs" (SC) kā vēlēšanu uzvarētājs ir gatavs uzņemties iniciatīvu koalīcijas veidošanā, ja neizdosies izveidot koalīciju no "Vienotības", Zatlera Reformu partijas (ZRP), Nacionālās apvienības un sešiem deputātiem, kas pameta ZRP.

Šādu pozīciju Valsts prezidentam Andrim Bērziņam otrdien pauda Rīgas mērs un "Saskaņas centra" līderis Nils Ušakovs.

""Saskaņas centrs" uzskata, ka koalīcija, ko pēc būtības veido trīsarpus partijas, ir būvēta uz meliem un politiskās korupcijas, ko pierāda vakardienas notikumi balsojumā par [Saeimas priekšsēdētāja amata kandidātu Valdi] Zatleru," Ušakovs teica žurnālistiem.

Viņš atzina, ka sešu deputātu rīcība, pametot Zatlera Reformu partiju un prasot amatus valdībā, ir klajš politiskās korupcijas piemērs. Ušakovs arī norādīja uz meliem pēc šā balsojuma, kad pietrūkušas vienpadsmit balsis Zatleram Saeimas priekšsēdētāja amatā.

SC līderis apliecināja, ka SC šādu koalīciju nekādi nevar atbalstīt. Viņš pauda atbalstu Bērziņa aicinājumam partijām rast vēl citus risinājumus līdz trešdienas rītam.

""Saskaņas centrs" gaidīs, kas viņiem izdosies, un tad lems par tālāko rīcību," sacīja Ušakovs.

Valsts prezidents šo viedokli esot uzklausījis un pieņēmis zināšanai, piebilda SC pārstāvis.

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai BNS pavēstīja, ka prezidents uzklausījis Ušakova viedokli un norādījis, ka viņa lēmums par turpmāko rīcību būs atkarīgs no trešdien paredzētās atkārtotās tikšanās ar pārstāvjiem no "Vienotības", ZRP un Nacionālās apvienības.

Uz jautājumu, vai prezidents pieļauj iespēju uzticēt valdības veidošanu SC, Krapāne vien atbildēja, ka konkrēts risinājums pagaidām netika apspriests, taču prezidents noteikti rīkosies.

Jau vēstīts, ka prezidents uz Rīgas pili otrdien aicināja "Vienotības", ZRP un Nacionālās apvienības pārstāvjus, kuriem norādījis, ka ZRP pametušo sešu deputātu balsis neatzīst par piederīgām koalīcijai, līdz ar to šo partiju veidotajai koalīcijai ir tikai 50 balsu. Prezidents no partijām gaida jaunus piedāvājumus līdz trešdienas plkst.11, kad paredzēta atkārtota tikšanās.