Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Festivāla „Staro Rīga” ietvaros notiks radošā darbnīca

Sestdien, 22. oktobrī, Rīgā pirmo reizi notiks starptautiska radošā darbnīca, kurā Latvijas augstskolu studenti starptautiski atzītu mākslinieku vadībā ģenerēs idejas, kā ar radošām pieejām un interaktīvu objektu izveidi uzlabot gaisotni Rīgas tumšajās vietās.

Radošās darbnīcas pirmā tikšanās notiks „Dizaina fabrikas” telpās (Slokas ielā 52d).

Paredzēts, ka daļa no objektiem tiks realizēti jau šogad Gaismas festivāla „Staro Rīga” laikā no 17. līdz 20. novembrim. „RIGA 2014 Light Think Tank” ir iekļauts „Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta” programmā, tas plānots kā ilgtermiņa projekts, meklējot radošus risinājumus pilsētvides kvalitātes uzlabošanai Rīgā.

Radošās darbnīcas projektu koordinē Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs Fions Dobins, piedalīsies audio-vizuālā māksliniece Kristina Krāla , inovatīvā dizaina pētnieks un pasniedzējs Kristians Cellners, mākslinieks un rūpnieciskā dizaina speciālists Kaspars Kēnigs, reklāmas aģentūras „Leo Burnett” kreatīvais direktors Voldemārs Dūdums un reklāmas aģentūras „DBB/Riga” kreatīvais direktors Gatis Mūrnieks.

Uz iepriekš minēto mākslinieku lekcijām no pulksten 10.00 līdz 13.00 aicināts ikviens interesents, savu līdzdalību iepriekš piesakot pie nodibinājuma „Rīga 2014” projektu koordinatores Elīnas Dambekalnes, e-pasts: elina.dambekalne@riga2014.org vai pa tālruni 29392620.

Kā jau ziņots, no 17. līdz 20. novembrim jau ceturto reizi Rīgā notiks gaismas festivāls “Staro Rīga”, kura tēma šogad ir “Pilsētas stāsti”. Šogad festivāla organizēšanu nodrošina nodibinājums “Rīga 2014”, jo “Staro Rīga” aktivitātes tiks iekļautas 2014. gada programmā, kad Rīgā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.