Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Izdots jauns tūrisma buklets par Jelgavas un Ozolnieku novadiem

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs šonedēļ izdevis tūrisma sezonas bukletu, kur 28 lapaspusēs apkopota informācija par tūrisma iespējām Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā.

Jaunais buklets iepazīstina ar 7 iemesliem, kāpēc apmeklēt Jelgavas pusi. Tiek izceltas tādas vērtības kā kultūrvēsturiskais mantojums, ko iespējams atklāt kā muzejos, tā novadu muižās, unikālie savvaļas zirgi, kā arī plašās aktīvās atpūtas iespējas.

Īpaša uzmanība bukletā veltīta reģiona spilgtākajiem tūrisma objektiem – Jelgavas pilij un Kurzemes hercogu kapenēm, pagājušā gada nogalē atjaunotajam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornim, Lielupes krasta promenādei ar pludmali, Jelgavas Vecpilsētai, Zemgales Olimpiskajam centram, kas jau ir paspējis pilsētniekus un tās viesus iepriecināt gan ar augstas klases sporta sacensībām, gan koncertiem un izstādēm.

Bukletā iespējams atrast informāciju par skaistākajām novadu dabas takām, noskaidrot, kur doties izjādēs ar zirgiem, kā arī uzzināt par atpūtas iespējām adrenalīna cienītājiem – militārā simulācijas spēle „Airsoft”, lidojumi ar gaisa balonu, ūdensslēpošana Ozolniekos u.c. Tūrisma buklets kalpo arī kā noderīgs uzziņas materiāls, jo tajā ir apkopota plaša informācija par Jelgavā un Jelgavas un Ozolnieku novados pieejamajiem pakalpojumu uzņēmumiem - naktsmītnēm (viesnīcas, moteļi, kempingi), restorāniem un kafejnīcām, pirtīm un viesu namiem, konferenču zālēm. Lai lasītājiem atvieglotu maršrutu plānošanu, jebkurš tūrisma objekts vai uzņēmums ir atzīmēts bukletā pieejamajā Jelgavas un novadu kartēs. Kopā bukletā apkopota informācija par 151 tūrisma objektu un ar tūrisma pakalpojumiem saistītiem uzņēmumiem.

Jaunais tūrisma buklets ievērojami atšķiras no saviem priekšgājējiem. Šogad tā vāku rotā viens no Jelgavas pēdējā laika jaunumiem –Sv. Trīsvienības baznīcas tornis. Par Torņa nozīmību pilsētas tūrisma attīstībā liecina tā ievērojamais apmeklētāju skaits – gada laikā, kopš Sv. Trīsvienības baznīcas torņa atklāšanas, to ir apmeklējuši jau vairāk kā 40 tūkstoši cilvēku. Pirmo reizi bukletā iekļauta sadaļa „Romantiskā Jelgava un tās apkārtne”, kas parāda pilsētu no pavisam neierastas puses. Šajā sadaļā iespējams iepazīties ar vietām, kas izceļas ar mierīgu gaisotni, skaistu dabu un senām leģendām.

Tūrisma buklets ir veidots 4 valodās – latviešu, angļu, krievu un vācu.