Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jaunietei par pusgadu vecā bērna saduršanu būs jāārstējas psihiatriskajā slimnīcā

Rēzeknes tiesa otrdien piemērojusi ārstēšanos psihiatriskajā slimnīcā jaunietei, kas pavasarī ar nazi sadūra savu pusgadu veco bērniņu.

Tiesā aģentūra BNS noskaidroja, ka sieviete atzīta par vainīgu tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanā, ja tas izdarīts pret personu bezpalīdzības stāvoklī. Lai arī viņai varēja piemērot cietumsodu līdz pat 12 gadiem, tiesa nolēma viņu atbrīvot no kriminālatbildības un piemērot medicīnisku piespiedu līdzekli.

Spriedumu gan vēl ir iespējams pārsūdzēt Latgales apgabaltiesā.

Jau vēstīts, ka Rēzeknē maija sākumā ar nazi smagi tika sadurts pagājušā gada decembrī dzimis zīdainis. Noziegumu paveikusi viņa māte. Zīdainim bija durtas brūces pa visu ķermeni, un dzīvībai svarīgās funkcijas sākotnēji tika uzturētas mākslīgi.

Savukārt cietušā bērna māte ‒ 1989.gadā dzimusi sieviete ‒ ievietota Rēzeknes slimnīcas Narkoloģijas nodaļā. Sākumā neviens no tuviniekiem par meitenīti interesi neizrādīja, taču bērnu slimnīca saņēma zvanus no vairākiem iedzīvotājiem, kuri izteica vēlmi sniegt nepieciešamo palīdzību.

Jau toreiz policijai radās aizdomas, ka jaunietei ir problēmas ar psihi.

Mediķi jau toreiz izteica aizdomas, ka māte noteikti bija alkohola reibumā un, pēc visa spriežot, viņa bijusi stāvoklī, kāds iestājas pēc ilgstošas dzeršanas.