Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Pēc ZZS iniciatīvas Bērziņš trešdien tiksies arī ar "zaļzemniekiem"

Pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) lūguma Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien tiksies arī ar šā politiskā spēka pārstāvjiem, aģentūrai BNS pavēstīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Tikšanās plānota pulksten 10.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aģentūrai BNS pastāstīja, ka arī ZZS ir savs redzējums par koalīcijas veidošanu, tādēļ apvienības pārstāvji vēlas ar to iepazīstināt prezidentu. Uz tikšanos ies visu apvienībā ietilpstošo partiju, kā arī ZZS sadarbības partneru pārstāvji ‒ Brigmanis, Raimonds Vējonis, Guntis Blumbergs ("Latvijai un Ventspilij") un Uldis Sesks (Liepājas partija), kā arī pašreizējais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Brigmanis arī apliecināja, ka ZZS notiek "domu apmaiņa" ar "Vienotības" pārstāvjiem un premjeru Valdi Dombrovski ("Vienotība"). Par to, kāds piedāvājums ZZS izteikts, Brigmanis atbildēja izvairīgi, norādot, ka vēl ir paredzēta tikšanās ar Dombrovski.

Premjers iepriekš pieļāvis sadarbību ar ZZS, ja neizdotos panākt vienošanos par vairākumu esošajam koalīcijas modelim, piesaistot no Zatlera Reformu partijas (ZRP) aizgājušos sešus deputātus.

ZRP līderis Valdis Zatlers joprojām neredz iespējas sadarboties ar ZZS.

Jau vēstīts, ka prezidents otrdien tikās ar "Vienotības", ZRP un Nacionālās apvienības pārstāvjiem, kuriem norādījis, ka neatzīst no ZRP atšķēlušos sešu deputātu balsis par piederīgām koalīcijai, līdz ar to topošajai koalīcijai, pēc prezidenta domām, ir tikai 50 balsu. Prezidents no šīm trim partijām līdz trešdienas plkst.11 gaida jaunu piedāvājumu.