Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Pasaulē

Itālijā notiesā latvieti par sava pusotru gada vecā dēla nosišanu

Dženovas Apelācijas tiesa palielinājusi sodu 22 gadus vecajai latvietei Elizabetei Pētersonei un viņas 25 gadus vecajam civilvīram Paulo Arrigo par Elizabetes 17 mēnešus vecā dēliņa Gabriela sišanu līdz nāvei, trešdien vēsta "Latvijas Avīze".

Impērijas tiesnesis Fabio Favalli aizvadītā gada oktobrī atzina abus par vainīgiem smagu un ilgstošu miesas bojājumu nodarīšanā mazulim, kuram nāvējošs izrādījās spēriens pa aknām 2009. gada maijā, un piesprieda katram 11 gadus brīvības atņemšanu. Dženovas prokuratūra lēmumu pārsūdzēja, uzskatot, ka sods ir pārāk maigs un neatbilstošs pastrādātajām zvērībām.

Lai gan tiesai neizdevās pierādīt, kurš no abiem izdarījis liktenīgo spērienu, tiesnesis atzina, ka tas nav būtiski soda apmēra noteikšanai, jo abi mēnešiem vardarbīgi izturējās pret bērnu, kurš ticis regulāri sists un aiz kakla siets pie gultiņas, kā liecina autopsijā atklātie savainojumi. Tomēr pirmās instances tiesas tiesnesis savā spriedumā nebija ņēmis vērā apstākli, ka sišana notikusi "bezjēdzīgu iemeslu dēļ", savā prasībā norādīja prokuratūra.

Apelācijas tiesa prasību atzina par pamatotu un pastiprināja Elizabetei un Paulo piespriesto cietumsodu līdz 16 gadiem katram.