Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

ZZS izvērtēs Dombrovska piedāvājumu deleģēt Dūklavu valdībā

© F64 Photo Agency

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) apliecina, ka ir saņēmusi premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") piedāvājumu deleģēt pašreizējo zemkopības ministru Jāni Dūklavu darbam valdībā. Vienlaikus ZZS prioritāte ir būt pilntiesīgai koalīcijas partnerei.

To žurnālistiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu pavēstīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Ja piedāvājums paliks spēkā, ZZS to apspriedīs valdes sēdē un frakcijā ceturtdien. Taču ZZS prioritāte būtu darbs valdībā kā pilntiesīgai loceklei.

"Tas jautājums ir diskutabls. Katrā parlamentārā valstī ir pozīcija un opozīcija. Neredzu argumentus, kāpēc mums to vajadzētu darīt [atbalstīt valdību, neesot koalīcijā]," atzina Brigmanis. "Mēs būtu gatavi būt valdībā, ja tāds uzaicinājums būs."

Viņš arī uzsvēra, ka bez ZZS balsīm nebūtu ievēlēti Saeimas prezidija locekļi ‒ Inga Bite (Zatlera Reformu partija) un Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība).

Savukārt ZZS neuzskata, ka apvienībai būtu jādod kādas garantijas par to, ka tās darbību neietekmē Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš pārstāv ZZS sadarbības partiju "Latvijai un Ventspilij".

"Aivars Lembergs skaidri un gaiši ir pateicis, ka distancējas no valdības veidošanas procesa un ZZS valdes lēmumiem.. Lembergs nekādā veidā valdības un Saeimas darbā neiesaistās," uzsvēra Brigmanis.

ZZS pārstāvis Raimonds Vējonis, vērtējot Zatlera Reformu partijas sarkano līniju par sadarbību ar ZZS, sacīja, ka tas koalīcijas veidošanas procesu padarījis grūti prognozējamu un pārvaldāmu.

Uz tikšanos ar prezidentu bija ieradies tikai Brigmanis un Vējonis.