Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Sports \ Futbols

FIFA izlašu rangs: Latvija dalītā 75. vietā, līdere – Spānija

Šodien FIFA publicējusi oktobra izlašu rangu. Līderpozīcijas saglabājusi Spānijas valstsvienība, bet Latvijas futbola izlase zaudējusi vienu vietu un atkāpusies uz 75. pozīciju.

Latvijas izlase pagājušajā mēnesī (septembrī) sasniedza savu augstāko vietu šogad, 74., bet tagad atkāpusies par vienu vietu atpakaļ, uz 75. pozīciju. Latvija šo vietu dala ar Gvineju un Bulgāriju, tieši aiz mūsējo muguras ir Somija. No Baltijas izlasēm otro mēnesi pēc kārtas visaugstāk atrodas Igaunija, kurai 59. vieta (septembrī sasniegtā 58. vieta ir igauņu rekords), bet viszemāk ir Lietuva – šobrīd leiši noslīdējuši uz 85. vietu, kas ir viņu zemākā pozīcija kopš 2007. gada oktobra.

Spānijas izlase ne tikai saglabājusi 1. vietu FIFA rangā, bet arī diezgan būtiski palielinājusi savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Nīderlandi (lielākoties uz oranžo punktu samazinājuma rēķina, Nīderlande zaudēja Zviedrijai). Pirmajā četriniekā izmaiņu nav, bet no 7. uz 5. pozīciju pacēlusies Brazīlija, kura gan joprojām nav labākā starp Dienvidamerikas izlasēm, atpaliekot no Urugvajas. Savu visu laiku labāko sasniegumu FIFA rangā atkārtojusi nesenā mūsu pretiniece Grieķija, kas uzkāpusi līdz 8. vietai (dalītai) – šāda pati vieta grieķiem bija vēl tikai 2008. gada aprīlī, maijā un jūnijā.

Pēc rekorda septembrī jaunu rekordu oktobrī sasniegusi Bosnija un Hercegovina, kura tikusi līdz 21. pozīcijai. Bosnieši būs vieni no mūsējo pretiniekiem PK2014 atlases ciklā, tāpat kā 8. vietā esošie grieķi un minētie lietuvieši. Vēl no mūsu pretiniecēm Slovākija atrodas 41. vietā, bet Lihtenšteina – 126. vietā.