Ceturtdiena, 16.maijs

redeem Edijs, Edvīns

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ivanāns ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā

Vakar kļuvis zināms, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kalgarī ''Flames'' neaizsargāto spēlētāju sarakstā ievietojis latviešu uzbrucēju Raiti Ivanānu, kurš kopš pērn gūtā savainojuma ir bez spēļu prakses.

32 gadus vecais Raitis Ivanāns savainojumā iedzīvojās pagājušās sezonas pirmajā mačā, kad kautiņā pret Edmontonas ''Oilers'' kausli Stīvu Makintairu piedzīvoja nokautu. Gūtais smadzeņu satricinājums bija tik smags, ka latvietis tikai neilgi pirms jaunās sezonas izgāja medicīniskās pārbaudes.

Pēdējos ''Flames'' treniņos Ivanāns, kurš iepriekš bija ievietots savainoto spēlētāju sarakstā, darbojās kopējā grupā. Lai atgūtu spēļu praksi, tagad viņš nosūtīts uz Amerikas Hokeja līgu (AHL). Tiesa, lai tur nokļūtu, 48 stundas jāpavada neaizsargāto spēlētāju sarakstā, no kura Ivanānu var izvēlēties jebkura cita līgas komanda, taču šāda iespēja tiek pieļauta kā ļoti maz ticama.

Ivanāns NHL pārstāvējis trīs komandu krāsas - Monreālas ''Canadiens'', Losandželosas ''Kings'' un ''Flames''. Aizvadītajā 281 spēlē viņš guvis 12 vārtus, izdarījis sešas rezultatīvas piespēles, sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -40 un 569 soda minūtes.