Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Pasaulē

Franču žurnāliste Strosu-Kānu tiesā nesūdzēs

Franču publiciste Tristāna Banona, kura apvainojusi bijušo SVF rīkotājdirektoru Dominiku StrosuKānu izvarošanas mēģinājumā, paziņojusi, ka neierosinās pret viņu civillietu. Iepriekš prokuratūra atteikusies ierosināt krimināllietu pret 62 gadus veco D. StrosuKānu.

«Es tomēr neierosināšu civillietu. Vēstulē, kuru man atsūtīja prokuratūra, ir skaidri un gaiši pateikts, ka pret mani ir vērsta seksuāla agresija, kas nozīmē, ka mans upura statuss ir atzīts,» Canal+ paziņojusi 32 gadus vecā T. Banona.

Francijas prokuratūra, kas pagājušajā nedēļā beidza T. Banonas iesnieguma izskatīšanu, konstatēja, ka ir pārāk maz pierādījumu izvarošanas mēģinājumam, taču atzina, ka pret publicisti vērsta seksuāla vardarbība, atgādina Reuters. Krimināllietu par šo nodarījumu ierosināt nav iespējams, jo iestājies noilgums, taču T. Banonai bija tiesības iesniegt civilprasību. Pagaidām nav zināms, kā rīkosies D. StrosaKāna advokāti, kuri jau ir paguvuši iesniegt tiesā pretprasību pret T. Banonu, apsūdzot viņu neslavas celšanā. Šīs nedēļas sākumā viņi prokuratūras lēmumu traktējuši kā savam klientam labvēlīgu, uzsverot, ka viņš ir «pilnībā attaisnots». D. StrosaKāna aizstāvji paziņojuši, ka viņš vēlējies «saņemt seksuāla rakstura pretimnākšanu, taču nav bijis vardarbīgs».

Intervijā Canal+ T. Banona gan atkārtojusi, ka, pēc viņas domām, D. StrosaKāna rīcība traktējama kā izvarošanas mēģinājums. «Es no viņa labprāt sagaidītu atvainošanos, taču no šā cilvēka tas būs par daudz prasīts, nedomāju, ka viņš tā darīs,» teikusi T. Banona. Publiciste jau uzsākusi kampaņu ar mērķi veikt grozījumus likumdošanā, kas visiem seksuāla rakstura noziegumiem noilgumu palielinātu no pašreizējiem trim gadiem līdz desmit gadiem, vēsta AFP.