Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeimas komisiju vadītājus plāno ievēlēt divu dienu laikā

Visu 16 Saeimas pastāvīgo komisiju vadītājus iecerēts ievēlēt divu dienu laikā – ceturtdien un piektdien, žurnālistiem apliecināja Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība).

Ceturtdien Saeimas ārkārtas sēdē, kas tiks sasaukta plkst.12.30, tiks apstiprināti frakciju un sešu neatkarīgo deputātu pārstāvji darbam komisijās. Pēc tam prezidija sekretāram būs jāsasauc katras komisijas sēde, kurā ar balsu vairākumu būs jāievēlē vadītājs.

"Šodien [ceturtdien] varētu notikt 2/3 komisijas sēžu," prognozēja Rasnačs.

Saeimas frakcijas vēl turpina spriest par pārstāvjiem, kurus virzīt komisijās, un interesēm būt komisiju vadībā.

Nacionālās apvienības (NA) frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis aģentūrai BNS teica, ka NA varētu vadīt Pilsonības likuma izpildes komisiju, kas nākotnē pārtapšot par Sabiedrības saliedētības komisiju. Komisijas vadītāja amatam tiks virzīts Ilmārs Latkovskis.

Savukārt Zatlera Reformu partijas (ZRP) frakcijas vadītāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis nenoliedz, ka partija vēlētos pretendēt vadīt Saeimas Juridisko komisiju, kā arī vēl citas komisijas, kuru nozares ir noteiktas par ZRP prioritātēm, piemēram, Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisiju.