Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Topošajai koalīcijai nav vairākuma Saeimas aizsardzības un pilsonības komisijās

Topošajai koalīcijai nav vairākuma Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, savukārt vienāds skaits balsu koalīcijai un opozīcijai ir Pilsonības likuma izpildes komisijā.

Daudzās komisijās koalīcijai ir tikai vienas balss pārsvars pār opozīciju.

Saeima ceturtdien apstiprināja pārstāvjus kopumā 16 Saeimas pastāvīgajās komisijās.

Aģentūras BNS aprēķini liecina, ka topošajai koalīcijai, ko veido "Vienotība", Nacionālā apvienība (NA), Zatlera Reformu partija (ZRP) un seši ZRP pametušie deputāti, nav vairākuma aizsardzības komisijā. Koalīciju tajā pārstāvēs pieci deputāti, no tiem arī viens šķeltnieks, bet opozīciju ‒ seši.

No koalīcijas šajā komisijā ievēlēts Ainars Latkovskis un Aleksejs Loskutovs ("Vienotība"), Edmunds Demiters (ZRP), Kārlis Krēsliņš (NA) un neatkarīgais deputāts Gunārs Rusiņš. Savukārt opozīcijā esošās partijas pārstāvēs Jānis Klaužs un Kārlis Seržants no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Igors Meļņikovs un Mihails Zemļinskis no "Saskaņas centra" (SC).

Savukārt Pilsonības likuma izpildes komisijā koalīcijas un opozīcijas partijām būs vienāds balsu skaits ‒ astoņi. No koalīcijas šajā komisijā darbosies Ilmārs Latkovskis un Ināra Mūrniece no NA, Ina Druviete, Dzintars Ābiķis un Ainars Latkovskis no "Vienotības", Valdis Liepiņš un Romualds Ražuks no ZRP, kā arī neatkarīgais deputāts Jānis Upenieks, bet no opozīcijas ‒ Jānis Dūklavs un Ingmārs Līdaka no ZZS, Aleksandrs Jakimovs, Vladimirs Nikonovs, Artūrs Rubiks, Irina Cvetkova, Vladimirs Reskājs un Ivans Ribakovs no SC.

Kopumā šajā komisijā darbosies 16 deputāti.

Savukārt vairākās komisijās topošajai koalīcijai būs viena deputāta pārsvars, piemēram, Ārlietu komisijā, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, Sociālo un darba lietu komisijā, Pieprasījumu komisijā un Nacionālās drošības komisijā.

Visvairāk pārstāvētās komisijas jaunajā Saeimā būs Eiropas lietu, Publisko izdevumu un revīzijas, kā arī Pieprasījumu komisija ‒ katrā no tām darbosies 19 deputātu.