Trešdiena, 22.maijs

redeem Emīlija

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova sakauj arī Halepu un iekļūst ceturtdaļfinālā

Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 107.) šodien Luksemburgas WTA turnīrā ar 6:2, 6:2 uzveica rumānieti Simonu Halepu (WTA 56.) un nodrošināja vietu šī turnīra ceturtdaļfinālā. Nākamā Anastasijas pretiniece būs vāciete Jūlija Gergesa (WTA 21.), kurai pirms nedēļas zaudēts Lincā.

Luksemburgas WTA International sacensības Anastasija Sevastova (WTA 107.) iesāka vakar, kad negaidīti pārliecinoši sakāva WTA ranga 18.vietas īpašnieci, itālieti Flaviju Pennetu. Brīvdiena Anastasijai netika dota – jau šodien 2.kārtas mačs, kurā jātiekas ar rumānieti Simonu Halepu (WTA 56.). Pret šo 20 gadus veco tenisisti bija spēlējusi jau trīs reizes, uzvarot divas no tām. Bukmeikeru prognozēs Sevastova bija favorīte uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Spēles pirmajos piecos geimos breiku nebija, bet tad savu pirmo iespēju izmantoja Latvijas sportiste, panākot 4:2. Vēl pēc diviem geimiem Anastasija jau tika pie vairākām setbumbām (pie pretinieces serves) un ar ceturto piegājienu bija sekmīga – 6:2. Seta laikā mūsu tenisiste zaudēja tikai piecas izspēles pie savas serves.

Bet jau otrā seta pirmajā geimā Anastasija zaudēja četras no piecām izspēlēm pie savas serves, pirmo reizi mačā nokļūstot iedzinējos (0:1). Taču tas nebija uz ilgu brīdi – uzreiz tika atgūts gan breiks, gan iniciatīva. Liepājniecei izdevās uzvarēt piecus geimus pēc kārtas, kas deva iespēju izservēt maču pie 5:1. Lai arī to paveikt neizdevās, tomēr pēc nākamā geima mačs bija galā – Halepa tika nobreikota uz nulles un mačā uzstādīts galarezultāts – 6:2, 6:2.