Trešdiena, 22.maijs

redeem Emīlija

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Cilēvičs: SC neparakstījās zem okupācijas atzīšanas

Neskatoties uz partiju apvienības Saskaņas centrs līdera Nila Ušakova paziņojumu par okupācijas atzīšanu, nav nekāda dokumenta, kas apliecinātu minēto pozīciju, PRO100TV raidījumā Vopros dedzīgi uzsvēris SC deputāts Boriss Cilēvičs.

«Parādiet man dokumentu, kurā Saskaņas centrs ir piekritis parakstīties zem okupācijas atzīšanas. Es tādu dokumentu nezinu. Tas ir teorētisks jautājums: atzīt vai nē? Mēs runājam par abstraktām lietām – okupācija kā akts vai kā stāvoklis? Cik ilgi ilga okupācija un kad tā beidzās? Tie visi ir sholastiski strīdi līdzīgi kā strīds, cik daudz velnus var novietot uz adatas gala. Nav jēgas,» tā Cilēvičs.

Kā iepriekš ziņots, vakariņu laikā, kas norisinājušās Rīgas konferences ietvaros, Rīgas mērs Nils Ušakovs skaidri norādījis uz «padomju okupācijas 50 gadiem». Neskatoties uz to, Cilēvičš nespējis apstiprināt, ka SC patiešām atzinusi okupāciju.

«Es tajā brīdī nebiju klāt, esmu dzirdējis šo paziņojumu vairākos pārstāstos, es pilnībā uzticos Nilam Ušakovam kā savienības līderim, tāpēc likt viņam atzīmes vai kādā veidā komentēt viņa paziņojumu neuzskatu par vajadzīgu,» norādījis politiķis.

Pēc viņa teiktā, vissvarīgākā lieta SC – slēgt uz visiem laikiem jautājumu par to, ka kāds no Latvijas iedzīvotājiem varētu tikt nosaukts par okupantu vai kolonistu.